Imatge del mapa de Vallière, a França
El tiroteig ha estat a prop de Vallière, al centre de França.
Vallière

Un gendarme ferit per dos presumptes etarres en un tiroteig en un control de carretera

Un gendarme francès ha resultat ferit de gravetat en un tiroteig en un control de carretera al centre del país, prop de la localitat de Vallière. Segons fonts de la lluita antiterrorista, tot apunta que l'enfrontament ha implicat dos presumptes membres d'ETA, un home i una dona, que haurien aconseguit fugir. El vehicle ha estat trobat buit a prop del lloc de l'incident i les forces de seguretat ja han desplegat un important dispositiu amb gossos, militars a peu i un helicòpter per localitzar els fugitius. El vehicle portava la matrícula doblada, pràctica habitual dels etarres. La premsa francesa assegura que els sospitosos han participat en un segon tiroteig sense ferits una hora després de la fugida.

Actualitzat
Els fets han tingut lloc cap a les cinc de la tarda, quan els agents han cridat l'alto a un vehicle, que no s'ha aturat. Un dels ocupants ha obert foc contra la patrulla. Una de les bales ha impactat contra un agent, que està ferit de gravetat a l'espatlla tot i que la seva vida no corre perill.

Mitjans de comunicació francesos asseguren que, una hora després d'aquest primer incident, tots dos sospitosos haurien tornat a disparar contra uns gendarmes en una zona industrial situada a 50 quilòmetres del control de carretera. En aquest cas, però, no hi hauria ferits.

Anar al contingut