Ferran Adrià pacta amb la UB per compartir alguns dels secrets d'El Bulli.
Ferran Adrià pacta amb la UB per compartir alguns dels secrets d'El Bulli.
Estats Units

El Bulli entre bastidors, en una pel·lícula de Hollywood

El prestigiós cuiner Ferran Adrià i la seva cuina d'avantguarda faran el pas a la gran pantalla. Hollywood prepara una pel·lícula sobre El Bulli que recollirà la història i les peripècies que es viuen a la cuina del millor restaurant del món. La primícia l'ha anunciat el mateix Adrià durant la presentació a Nova York de "A season in the kitchen at Ferran Adrià's El Bulli.The sorcererer's apprentices" (Una temporada a la cuina d'El Bulli de Ferran Adrià. Els aprenents de bruixot), un llibre escrit per Lisa Abend, la corresponsal a Madrid de la revista "Time", que narra les vivències i experiències dels aprenents a xef al taller d'investigació culinària de Ferran Adrià. Precisament, la pel·lícula es basarà en el llibre d'Abend.

Actualitzat
"Hi ha aquí un productor de Hollywood, Jeff Kleeman, que es va enamorar d'El Bulli i fins i tot m'escrivia 'mails' en català per dir-me que calia fer una pel·lícula". D'aquesta manera, Adrià ha anunciat que Hollywood prepara una pel·lícula sobre la cuina d'El Bulli basada en el llibre d'Abend. Una cinta que vol incidir, ha dit el prestigiós cuiner, en els valors de l'"esforç" i la "passió" per la cuina. En aquest sentit, el mateix Adrià ja ha avançat que no serà una pel·lícula sobre El Bulli, pròpiament, sinó sobre la gent que hi treballa i estima la cuina.

Kleeman, productor executiu de pel·lícules com "Titanic", ha matisat que la pel·lícula serà un llargmetratge de ficció que recollirà l'última temporada d'El Bulli així com quan el restaurant reobri com a fundació privada el 2014.

Es tracta de la segona pel·lícula que arribarà a la gran pantalla sobre la feina a El Bulli. La primera, però, es tractava d'un documental, "El Bulli, Cooking in Progress", dirigit per Gereon Wetzel. Estrenat al Festival Film & Cook de Girona, la producció, en aquest cas alemanya, mostra la vida a la cuina del millor restaurant del món durant més de 100 minuts.
Anar al contingut