Explosió i 20 km de perímetre

Dissabte al matí -15.36 hora local- s'ha pogut veure una explosió i una columna de fum blanc a la central nuclear. El govern del Japó ha assegurat que l'explosió no ha afectat el reactor de la central i no ha produït cap fuita radioactiva important. En una roda de premsa, el ministre portaveu, Yukio Edano, ha explicat que la deflagració tampoc ha danyat el dipòsit que protegeix el reactor. Segons les autoritats, l'explosió s'ha produït a causa d'una reacció química entre hidrogen i oxigen.

Actualitzat
L'empresa que gestiona la planta (TEPCO) ha explicat que hi ha quatre persones ferides. Són membres d'un equip que intentava refredar un reactor nuclear de Fukushima. En unes imatges de la cadena NHK es pot veure com s'han esfondrat les parets i el sostre d'un dels edificis de la central. TEPCO informa que els quatre ferits per l'explosió han estat traslladats a l'hospital. No tenen ferides que posin en perill la seva vida.

Després de l'explosió s'ha ampliat el perímetre de seguretat i evacuació a 20 quilòmetres a la rodona. Les autoritats japoneses han informat a l'organisme de control nuclear de l'ONU que estan fent els preparatius per distribuïr iode a les persones que viuen a prop de la centrals nuclears afectades pel terratrèmol de divendres. El iode es fa servir per reduir els efectes d'una exposició a radiació.
Anar al contingut