L'advocat sud-africà Brian Currin. (Foto: Reuters)
L'advocat sud-africà Brian Currin. (Foto: Reuters)
Bilbao

Cinc mitjancers internacionals arriben a Bilbao per intentar engegar un procés de pau

Ja han arribat a Bilbao els cinc mitjancers internacionals que treballaran per intentar engegar un procés de pau a Euskadi. Es tracta de tres homes i dues dones amb experiència en la resolució de conflictes internacionals. L'advocat sud-africà Brian Currin els ha presentat aquest dilluns a la seva arribada al País Basc, on es troben en una primera visita per traçar un full de ruta per treballar durant els pròxims mesos.

Actualitzat
El grup de contacte internacional està format per Silvia Casale, criminòloga que ha estat membre del comitè europeu de prevenció de la tortura i que des de l'any passat és assessora del Consell d'Europa; Nuala O'Loan, membre de la Cambra dels Lords al Regne Unit que entre el 1999 i el 2007 va ser la defensora del poble d'Irlanda del Nord en matèria policial, i Pierre Hassan, professor de les universitats de Ginebra i París, investigador de l'institut de la pau dels EUA i col·laborador de les Nacions Unides. Com a periodista ha cobert conflictes com el dels Balcans i també a l'Àfrica.

El quart és Raymond Kendall, secretari general de la Interpol entre el 1985 i el 2000. I l'últim és Alberto Spectorovsky, exministre de Defensa Pública d'Israel, que va participar en les negociacions de pau de Camp David l'any 2000.

Aquest són els cinc mitjancers que integren el grup de contacte internacional impulsat pel sud-africà Brian Currin i que intentarà ajudar a superar el conflicte basc.
Anar al contingut