Els vuit components de l'equip jove del Sail Team BCN que competirà a la Copa Amèrica de vela (Jordi Play)
Vela

L'equip jove del Sail Team BCN es presenta a Sitges

Set regatistes homes i una dona, menors de 25 anys, integren l'equip jove del Sail Team BCN, que competirà en la Copa Amèrica juvenil aquest estiu

Miquel RibasActualitzat

L'equip jove del Sail Team BCN que competirà a la Youth Copa Amèrica de Barcelona s'ha presentat al Club Nàutic de Sitges, localitat on té la base l'equip espanyol, que continua pendent de poder disposar d'un AC40 per entrenar. La tripulació està formada per set regatistes homes i una dona, menors de 25 anys. En l'últim moment, la direcció esportiva, que gestiona la catalana Mònica Azón, ha decidit incorporar la mallorquina Neus Ballester, de 20 anys, que és la benjamina de l'equip de dones. La reglamentació en el cas de la prova de joves permet tripulacions mixtes. La regatista Neus Ballester, campiona mundial de 420, és filla de l'excampió olímpic Pepote Ballester, que amb Fernando León van penjar-se l'or en la modalitat de tornado als Jocs Olímpics d'Atlanta 1996. 

Neus Ballester ha destacat que "encara que jo estigui als dos equips, tant aquest com el femení són el mateix. Estem entrenant junts i així continuarem. És un privilegi estar en els dos equips, però considero que Sail BCN és el mateix equip".       

La resta de la tripulació està formada per Jaime Framis, de 21 anys, campió mundial en la modalitat d'eslàlom de la classe Waszp; Martín Wizner, de 24 anys, campió mundial i europeu de la classe 420; el mallorquí d'origen canadenc Conrad Konitzer, de 22 anys, campió d'Europa de la classe 420; l'alacantí Antonio Torrado (RCN Torrevella), de 24 anys, bronze en l'Europeu juvenil de la classe 49er; el corunyès Marcos Fernández, de 24 anys, bronze al Mundial juvenil de la classe Nacra17; el mallorquí d'origen nord-americà Nicolas Martín, de 23 anys, campió dels Estats Units de la classe Nacra17; i el mallorquí Albert Torres, de 24 anys, subcampió del món de la classe 420 i campió del món per equips de la classe 420.

En l'acte de presentació al Club Nàutic de Sitges, organitzat per CaixaBank, han intervingut Florenci Almunia, president del Club Nàutic de Sitges; Albert Beltran, president de Port de Sitges; Benjamí Puigdevall, CEO d'Imagin (CaixaBank); i Aurora Carbonell, alcaldessa de Sitges. 
   

Anar al contingut