Ral·li Dakar

Joan "Nani" Roma guanya el seu primer Dakar en cotxes

Joan "Nani" Roma s'ha proclamat aquest dissabte campió per primera vegada del Ral·li Dakar en categoria de cotxes. En l'última etapa Peterhansel s'ha detingut en el quilòmetre 133 de l'especial per esperar Roma. En aquell moment de l'etapa, el català ja havia recuperat els 26 segons de desavantatge respecte al francès.

Actualitzat

Joan "Nani" Roma s'ha proclamat aquest dissabte campió per primera vegada del Ral·li Dakar en categoria de cotxes, després de superar el seu company d'equip Stéphane Peterhansel en l'última etapa que ha guanyat el sudafricà Giniel De Villiers. El francès va superar en la general Roma durant l'etapa de divendres, enmig de la polèmica sobre si s'havia saltat les ordres de l'equip Mini. Aquest èxit del català arriba quan fa 10 anys del seu primer triomf en el ral.li, encara que el del 2004 fos en la categoria de motos.

En l'última etapa entre La Serena i Valparaiso, Peterhansel s'ha detingut en el kilòmetre 133 de l'especial per esperar els altres pilots de Mini, Roma i el qatarià Nasser Al Attiyah, segons dictava l'estratègia d'equip. En aquell moment de l'etapa, el català ja havia recuperat els 26 segons de desavantatge en la general que cedia en prendre la sortida. "Nani" Roma ha tancat el Dakar amb un marge de 5 minuts i 38 segons sobre l'ahir líder. Al Attiyah ha completat el podi a gairebé una hora del guanyador. El flamant guanyador li ha dedicat aquest triomf a Henri Magne, el seu copilot que va morir l'any 2006 en una accident que van tenir al Ral·li del Marroc.


 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut