Lamine Yamal, rebent instruccions de Xavi en un moment del partit (Reuters))
BARÇA

Els motius del canvi de Lamine Yamal

El jove atacant barcelonista va ser substituït per Iñigo Martínez després de l'expulsió d'Araujo

Redacció Esport3Actualitzat

Lamine Yamal només va poder disputar mitja hora de la tornada dels vuitens de final de la Champions contra el PSG. Ell havia fet l'assistència del gol de Raphinha en una gran acció personal, però va ser l'escollit per Xavi per deixar el terreny de joc després de l'expulsió de Ronald Araujo. Íñigo Martínez va entrar en el seu lloc per tal de recompondre la línia defensiva. Xavi ho va explicar així a la sala de premsa:

"En aquell moment he tingut del dubte de si canviava en Lamine o treia algú del mig del camp. Perquè amb Raphina teníem cames per sortir a l'atac i amb Robert teníem l'home referència. No m'ha quedat més remei. He fet el canvi amb tota la pena del món perquè estava fent un gran partit i havia fet la jugada del gol. Però ja era allò de la manta curta... Per on estiro? Era molt díficil."

Efectivament, una altra opció hauria estat treure del terreny de joc Raphinha, però el cos tècnic va valorar el gran moment de forma i confiança que travessa el brasiler i, sobretot, la seva capacitat i solidaritat defensiva. De fet, es considera que dels tres atacants que hi havia sobre la gespa (Lamine, Lewandowski i el mateix Raphinha), el brasiler és qui més sacrifici defensiu exhibeix.

L'altra possibilitat era enviar a la banqueta Robert Lewandowski, però, com es desprèn de la resposta de Xavi, el tècnic en va valorar la capacitat per estirar l'equip, fixar els centrals rivals i poder enfonsar la línia defensiva del conjunt de Luis Enrique. 

Xavi i el seu staff no van optar tampoc per retirar un migcampista perquè van considerar essencial mantenir el màxim de control de la pilota possible, i més tenint en compte que els esperaven 60 minuts en inferioritat numèrica.

 

Posant tots aquests elements a la balança, Xavi es va decidir per Lamine Yamal, sent plenament conscient que perdia el jugador més desequilibrant, com ja havia demostrat en la jugada del gol. Al davanter barcelonista no li va tocar altre remei que sacrificar-se pel bé de l'equip. Avui al matí, de fet, ja ha enviat un missatge de força als seguidors culers.

Ara, a Lamine Yamal i a la resta de companys no els queda altre remei que canviar de xip i pensar en el clàssic del Bernabéu. 

ARXIVAT A:
Lamine Yamal
Anar al contingut