El Barça tomba el Reial Madrid al Camp Nou i torpedina el projecte de Lopetegui (5-1)

Un hat-trick de Luis Suárez, un gol de Coutinho i un d'Arturo Vidal han donat el triomf als blaugranes en el primer clàssic de la temporada. Marcelo, a la segona part, ha escurçat distàncies

Oriol Llach EstrellaActualitzat

Després de com va anar el partit de Champions contra l'Inter dimecres passat, Ernesto Valverde ha decidit repetir el mateix onze titular per al clàssic i ha traslladat a Rafinha l'encàrrec que el Barça no trobi a faltar el lesionat Leo Messi.

El blancs, per la seva banda, han saltat a la gespa del Camp Nou amb la determinació de trencar la mala ratxa de tres derrotes i un empat en les últimes quatre jornades de Lliga i salvar els mobles del projecte de Lopetegui amb una victòria a casa de l'etern rival. La primera arribada clara a porteria, de fet, ha estat per al Madrid, en una carrera per la banda de Bale, però Benzema ha enviat la pilota per sobre del travesser en la rematada.

Sense presses, el Barça ha anat controlant la possessió de la pilota i, en el minut 11, els blaugranes han obert la llauna: pilota llarga de Rakitic per a Alba, que s'escapa per la banda i, just sobre la línia de fora, fa la centrada enrere cap a Coutinho, que supera Courtois sense problemes (1-0).

El Madrid s'ha deixat endur pels nervis del desavantatge i ha protagonitzat diverses errades i imprecisions que gairebé els ha costat el segon minuts després quan un mal refús de Sergio Ramos ha deixat la pilota als peus d'Arthur, però la canonada des de fora de l'àrea del brasiler l'ha aturat el porter blanc amb una gran intervenció.

Gairebé a la mitja hora de joc, Varane ha fet caure Luis Suárez a dins de l'àrea, i després d'instants de confusió, l'àrbitre ha consultat el VAR i ha concedit el penal. L'uruguaià ha estat l'encarregat de transformar des dels onze metres amb un xut ras i ajustat al pal (2-0).

Després del segon, el Madrid encara s'ha fet més petit i el Barça ho ha aprofitat per apujar la pressió gairebé a l'àrea de Courtois sense concedir ni un moment per respirar als homes de Lopetegui, que han acabat demanant l'hora del descans.

A la represa, l'entrenador del Madrid ha mogut fitxa per intentar trobar la reacció dels seus jugadors i ha substituït Varane per Lucas Vázquez. Als cinc minuts del segon temps, el canvi ha donat el seu fruit, i és que els de Lopetegui han escurçat distàncies en una jugada generada pel gallec. Després de diversos rebots a l'àrea petita, Marcelo ha enviat la pilota al fons de la xarxa (2-1). La diana del brasiler ha donat una confiança inèdita al Reial Madrid i Modric ha estat a punt d'empatar el partit, però la canonada s'ha estavellat el pal.

El FC Barcelona també ha tingut el seu pal quan, en una gran combinació entre Rakitic, que de nou ha penjat la pilota a l'àrea; Sergi Roberto, que la centra al primer toc, i Luis Suárez, que ha rematat en una gran acció, però la fusta ha evitat el tercer.

Minut a minut, el Madrid ha reequilibrat el matx i ha cregut cada cop més en l'empat. Lucas Vázquez, una altra vegada, ha estat el motor d'una ocasió clara que Benzema, però, ha enviat fora en la culminació.

Llavors Valverde ha buscar a la banqueta algun moviment que permetés al Barça tornar a dominar l'enfrontament. Primer ha entrat Semedo per Rafinha i, minuts després, Dembélé ha rellevat Coutinho. Només entrar, a la primera pilota que tocava, el francès s'ha escapat a la carrera amb la pilota, assistència cap a Sergi Roberto i el de Reus serveix una gran centrada a Luis Suárez que executa amb precisió de cap el tercer del Barça (3-1).

Instants després el davanter uruguaià del Barça s'ha jugat l'expulsió en una entrada molt contundent sobre Nacho, però l'àrbitre li ha ensenyat la targeta groga. Marcelo, que ja va tenir molèsties en el partit de Champions de dimarts, s'ha lesionat tot sol i l'ha substituït Mariano.

L'omnipresent i hiperactiu Luis Suárez no en tenia prou i s'ha encarregat d'anotar el 4-1 i signar el seu hat-trick personal a assistència de Sergi Roberto, que ha robat la pilota a Sergio Ramos.

El cinquè del Barça l'ha fet Arturo Vidal, quan feia pocs minuts que havia entrat en el terreny de joc substituint Arthur. Gran jugada personal de Dembélé per la banda superant diversos marcadors fins que ha penjat la pilota a l'àrea petita perquè el xilè, de cap, se sumés a la festa del Barça (5-1).

Amb aquest triomf, el FC Barcelona recupera el liderat de la Primera Divisió i enfonsa el Reial Madrid a la novena posició.