El poni Woody ha tingut una segona oportunitat i ha passat d'estar malferit a guanyar premis (My Lovely Hors Rescue)

Woody, el cavall que van trobar moribund en un carrer d'Irlanda, premiat en un concurs

Una ONG, My Lovely Hors Rescue, va rehabilitar el poni i l'ha adoptat la família d'una nena de 13 anys

RedaccióActualitzat

En Woody, un poni de set anys, estava moribund quan el van trobar estès a terra al costat d'un carrer d'Irlanda, a la zona de Tipperary. El 15 d'octubre del 2022, uns veïns van veure l'animal i van avisar la policia irlandesa, que va anar fins a Clonmel per veure si el podien salvar. Els agents van contactar amb l'ONG My Lovely Horse Rescue i la filial de Cork va decidir fer-se càrrec de l'animal.

Segons ha explicat a la BBC una de les voluntàries que va coordinar el rescat, Kelly Mellerick, van dubtar que sobrevisqués.

"No feia bona pinta. Se li veien les costelles, estava deshidratat, esgotat i sense to muscular."

Van parlar amb veïns de la zona sobre què li podria haver passat al poni, i els van informar que s'havia desplomat d'esgotament després d'haver participat en carreres de "sulky".

Es tracta de petits carruatges, de dues rodes, que es fan servir tradicionalment per al transport o l'oci, però les curses són il·legals a les carreteres irlandeses. Els informes policials de la Garda indiquen que els responsables de les curses van abandonar l'animal exhaust i malferit.

L'organització de rescat explica que el cavall estava molt desnodrit. Un cop el van traslladar a la granja de My Lovely Horse Rescue, va començar una dieta per intentar que es recuperés.

Des de l'ONG, fundada el 2011, expliquen: "Tenia les potes posteriors molt inflades i el vam fer caminar molt perquè se li mantinguessin flexibles i en moviment.". Durant el procés de recuperació, la família d'una nena de 13 anys, Orianna, es va interessar per adoptar un poni. Ella mateixa ha destacat:

"Quan el vaig veure, vaig pensar que era per mi, que tenia els ulls més bonics que havia vist i un caràcter molt tranquil."

Una ensinistradora vinculada a l'ONG, Kelsie Montague, va ajudar l'adolescent a ensinistrar-lo i se'l van emportar cap a casa. Fa pocs dies, Woody i Orianna van participar en el concurs de ponis Cork Summer Show i es van emportar el subcampionat en una de les categories.

Segons Orianna, era la seva primera exhibició i no s'esperava obtenir tan bon resultat: "Em vaig emocionar moltíssim, estava molt sorpresa. Realment s'ho mereix, perquè és un cavall molt afable i amb ganes d'aprendre coses."

En Woody ha començat a ser conegut i ja ha aparegut en mitjans de comunicació de tot el món. Ara, li estan ensenyant nous trucs, com ara a saltar tanques. A banda de cavalls, My Lovely Horse Rescue també rescata altres animals malalts o abandonats, tant domèstics com de  granja.

 

ARXIVAT A:
Maltractament animalIrlanda
Anar al contingut