El pres José Luis Urrusolo Sistiaga
El pres José Luis Urrusolo Sistiaga, en una imatge d'arxiu
Madrid

Urrusolo Sistiaga podrà sortir de la presó amb un permís de sis dies

L'Audiència Nacional concedeix un permís al pres d'ETA José Luis Urrusolo Sistiaga malgrat l'oposició del Ministeri de l'Interior

RedaccióActualitzat

L'Audiència Nacional concedeix un permís de sis dies per sortir de la presó al pres etarra José Luis Urrusolo Sistiaga. És el primer cop que la sala penal de l'Audiència Nacional concedeix un permís de sis dies a exetarres que han renunciat a la violència i s'han acollit a l'anomeada Via Nanclares.

Els jutges valoren les dificultats que ha comportat per a Urrusolo Sistiaga trencar amb ETA en un "entorn hostil" i amb la marginació del col.lectiu de presos d'ETA . Urrusolo Sistiaga ha mantingut una postura crítica amb l'esquerra abertzade, a qui acusa d'allargar la pena dels presos d'ETA.

Aquesta decissió de la sala penal de l'Audiència nacional xoca amb el criteri del Ministeri de l'Interior i de la fiscalia, que fins ara s'ha oposat a concedir qualsevol permís a presos d'ETA. Segons la sala, el permís penitenciari té per objectiu la reinserció del penat i no es tracta d'una mesura de compensació.

Urrusolo Sisitiga, de 55 anys, és a la presó des de 1997. Va ser el responsables del Comando Madrid la dècada dels anys 80 i està condemnat per diversos assassinats i pels segrestos dels empresaris Emiliano Revilla i Diego Prado. Urrusolo acaba la condemna el 7 de desembre del 2042.

 

 
 

Anar al contingut