Els cuiners del Cable de Sitges, Juan José Montañez i Javi Pradana, i el propietari de l'establiment, Manel Andreu, celebren el premi amb la ta…
La Millor Tapa de l'Any ha estat escollida entre 18 propostes finalistes que es poden degustar fins al 10 de novembre a Sitges. (Foto:ACN)
Sitges

Un tàrtar de tonyina vermella i caviar en un got comestible de pasta fil·lo esdevé la primera Millor Tapa de l'Any de Catalunya

Un tàrtar de tonyina vermella i caviar presentat en un got comestible de pasta fil·lo ha guanyat el primer certamen per escollir la tapa de l'any, on hi concorrien divuit propostes. És fruit de la destresa de Juan José Montañez i Javi Pradanas, cuiners del restaurant El Cable, de Sitges.

RedaccióActualitzat

Catalunya ja té tapa de l'any. És feta de tàrtar de tonyina vermella i caviar i ve presentada en un got comestible de pasta fil·lo. Els seus artífexs són Juan José Montañez i Javi Pradanas, cuiners del restaurant El Cable de Sitges, i l'han batejada amb el nom Buscant en Nemo. Així doncs, en aquesta primera edició del certamen organitzat pel Gremi d'Hostaleria de Sitges i Estrella Damm, el premi s'ha quedat a casa.

El segon lloc d'aquest pòdium gastronòmic, que s'ha conegut en el transcurs d'una gala presentada per l'actor Quim Masferrer i el televisiu cuiner Isma Prados, que s'ha allargat més de tres hores, ha estat per a Gabriel Jové, el jove xef de Cal Xirricló de Balaguer, un restaurant recomanat a la Via Michelin. La seva proposta, anomenada Minirahola de xai consistia en una petita hamburguesa de xai de la Noguera a l'estil thai.

El Xamfrà del Fòrum de Tarragona ha guanyat el tercer lloc amb Vieira XDF, una tapa de marisc que combinava vieira amb romesco, allioli de poma i sal de pernil ibèric. Els seus creadors, els cuiners Pol Tomàs i Nacho Pous, expliquen que la seva proposta prové de l'evolució dels cinc anys de la Ruta de la Tapa que s'han fet a Tarragona.

La Millor Tapa de l'Any ha estat escollida entre 18 propostes finalistes com a colofó de les més de 50 rutes de la tapa que es fan arreu del territori. Totes les tapes participants es poden degustar fins al 10 de novembre a diferents establiments de Sitges acompanyades amb un quinto o una canya per 2,5 euros.

Anar al contingut