Impressors per la Democràcia han obert un espai web per col·laborar amb la iniciativa
Impressors per la Democràcia ha obert un espai web per col·laborar amb la iniciativa

Un grup d'impressors s'ofereix a fer les paperetes de l'1-O de manera altruista

Impressors per la Democràcia obre un web per aplegar impremtes de Catalunya que vulguin col·laborar en la impressió de paperetes per al referèndum de l'1 d'octubre.

Actualitzat

Hi haurà urnes? Hi haurà paperetes? Són alguns dels interrogants que planen davant la imminència del referèndum convocat per l'1 d'octubre. Hi ha ordres explícites de la fiscalia a les forces policials per evitar que es pugui celebrar el referèndum.

"Els funcionaris policials, amb la finalitat d'evitar la consumació o l'esgotament dels delictes, procediran directament a adoptar les mesures necessàries per intervenir els efectes o instruments necessaris destinats a preparar o celebrar un referèndum il·legal, requisant urnes, sobres electorals, manuals d'instruccions per als membres de les meses electorals, impresos electorals, propaganda electoral, elements informàtics així com qualsevol altre material de difusió, promoció o execució del referèndum il·legal".

Tot i que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, assegura que hi haurà urnes i paperetes, un grup d'impressors ha decidit posar-se a disposició del govern de la Generalitat per imprimir les paperetes del referèndum. Ho faran de manera altruista i les repartiran gràcies a la col·laboració de voluntaris. Es tractaria que persones amb carnet de conduir i vehicle pugui fer la distribució de les paperetes.

Tot això ho expliquen en un manifest publicat al web impressorsdemocracia.com  en què justifiquen la crida als professionals del gremi per "garantir la llibertat d'expressió, avui incomprensiblement amenaçada."

El grup Impressors per la Democràcia posa a la disposició dels interessats una adreça de correu electrònic per oferir-se a col·laborar en aquesta campanya.

Avisa que no hi ha cap il·legalitat a imprimir paperetes i facilita un contacte del grup d'advocats Drets.cat en el cas que agents de la Guàrdia Civil.

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut