Revista "Science"

Un estudi alerta que menjar salmó d'aqüicultura dos cops al mes és nociu per a l'organisme

Consumir salmó d'aqüicultura més d'una o dues vegades al mes pot resultar perjudicial per a la salut a causa de la concentració de contaminants orgànics detectats en aquests exemplars en contra dels que es crien en llibertat, segons un informe elaborat per sis científics canadencs i nord-americans que ha publicat la revista "Science". L'estudi ha analitzat més de dues tonelades de salmó en mercats d'arreu del món, tant els procedents de piscifactories com els criats en els rius.

Actualitzat
Segons un informe científic, consumir salmó d'acuicultura més d'una o dues vegades al mes pot resultar perjudicial per a la salut. L'estudi, que publica la revista "Science", consisteix en l'anàlisi de més de dues tonelades de salmó en mercats d'arreu del món, tant els procedents de piscifactories com els criats en els rius. Les investigacions conclouen que els alts índexs de 14 organoclorats, com PCB, DDT, HCB, dioxines, mirex o monacloro trobats en els salmons de piscifactotia excedeixen els límits de seguretat establerts per l'Organització Mundial de la Salut. Segons les dades obtingudes, el nivell de contaminants dels salmons europeus és significativament superior que a la resta del món i fins a 14 vegades més gran que els criats en llibertat. Una de les demandes plantejades amb la investigació és la d'identificar amb l'etiquetat els salmons d'acuicultura juntament amb el seu origen. Els contaminants trobats són molt nocius per l'home Davant els resultats de l'estudi, l'organització internacional per a la protecció dels oceans Oceana demana a la UE un pla per eliminar la contaminació en l'acuicultura i regular la producció de peixos carnívors. Segons l'organització, tots els contaminants trobats en l'estudi estan inclosos entre els tòxics més nocius per a l'ésser humà i "depenen dels nivells en que es trobin poden provocar danys que van des d'alteracions en el sistema nerviós, reproductor i immunologia al càncer, a modificacions del comportament". Segons les dades d'Oceana, Europa és el principal productor del salmó d'acuicultura , i els altres grans productors mundials són Xile, Canadà i els Estats Units. Segons els autors de l'informe, els grans depredadors marins com els salmons, tonyines i dofins poden acumular a l'organisme nivells de contaminants milions de vegades superiors als que es troben en el mar.
Anar al contingut