Barcelona

Trias es querella contra el diari "El Mundo" per haver publicat que té 13 milions d'euros en un compte ocult a Andorra

L'alcalde assegura: "És una vergonya. És absolutament indignant. Ahir ja els vaig advertir que si ho publicaven em querellaria i avui faré una querella contra aquesta gent, perquè estic tip d'aquest periodisme que vol fer política i la fa explicant mentides"

RedaccióActualitzat

L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha fet efectiva la seva querella contra el diari "El Mundo" per haver publicat que té 13 milions d'euros en un compte ocult a Andorra. Hores abans, Trias ha negat que tingui, ni que hagi tingut mai, diners amagats al Principat ni en cap país estranger. A "Els Matins" de TV3, Trias ho ha afirmat amb rotunditat: "Jo no tinc cap compte ni a Andorra ni a Suïssa i, per tant, tot el que surt és absolutament fals". A més, assegura: "No tinc a cap paradís fiscal cap euro. Els tinc en els bancs d'aquí, que és el que s'ha de fer."

En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", l'alcalde s'ha mostrat molt dolgut i enfadat amb el diari: "És una vergonya. És absolutament indignant. Ahir ja els vaig advertir que, si ho publicaven, m'hi querellaria i avui faré una querella contra aquesta gent perquè n'estic tip, d'aquest periodisme que vol fer política i que la fa explicant mentides". Trias ha afegit a "Els matins" que "aquest tipus de periodisme fa molt mal" i que "és tot mentida".

"El Mundo" cita fonts financeres del principat i explica que primer els diners eren en un compte suís i que els hauria transferit a Andorra tres mesos després que es va destapar el "cas Pujol".

Catalá diu que la justícia funciona però recorda la "presumpció d'innocència"

Des del govern espanyol, el ministre de Justícia, Rafael Catalá, ha afirmat que "el detall" de la investigació que publica "El Mundo" sobre el suposat compte ocult de Xavier Trias "està en marxa". "Tant la Fiscalia com la policia judicial estan al servei de l'estat de dret i estic segur que aquest és el camí que estan duent les investigacions", ha explicat Catalá en una entrevista a RNE.

El ministre ha dit que cal "respectar" l'actuació "independent" dels jutges i de la policia judicial. El titular de Justícia ha demanat "cautela i prudència" i ha defensat la "presumpció d'innocència" de l'alcalde Trias.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut