Torra manté la presa de possessió i demana a Rajoy per què no publica els nomenaments

El president demana per carta al govern espanyol quins inconvenients legals troba en els consellers nomenats

Actualitzat

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha enviat una carta al president Rajoy per saber quins són els inconvenients que troba en els consellers nomenats. Torra ha assegurat aquest dimarts que manté per a dimecres la presa de possessió dels consellers del seu govern. Deprés de saber que el jutge Llarena ha rebutjat que Jordi Turull i Josep Rull puguin sortir de la presó per prendre possessió, Torra s'ha reiterat en aquesta decisió.

Torra ha dit en una entrevista a RAC1 que espera que el govern espanyol li aclareixi "en què es basa per no publicar el decret de nomenaments" al Diari Oficial de la Generalitat, DOGC.

"Hem enviat aquest matí a primera hora una carta al govern espanyol en què els demanem que ens facin arribar quins són els problemes jurídics que veuen en el nomenament dels consellers per poder reaccionar amb temps perquè la presa de possessió està fixada per a demà. També estem pendents del jutge Llarena per saber si deixa a Rull i Turull sortir per prendre possessió."

El secretari del govern, Víctor Cullell, ha remès la carta a La Moncloa.

 

Carta secretari de la Generalitat sobre les raons per no publicar el decret de nomenament by Moderador Noticies Web on Scribd

 

El president ha dit que si el decret no es publica el govern està estudiant mesures legals.

"Ara mateix no tinc previst substituir Rull, Turull, Puig i Comín. Encara hem de saber què passarà i què considera l'Estat que és incorrecte en el decret de nomenament."

"Si no publiquen els nomenaments al DOGC, ens obligaran a prendre mesures legals contra l'Estat."

Torra ha assegurat que Jordi Turull, Josep Rull, Toni Comín i Lluís Puig poden dirigir les conselleries a les quals han estat assignats malgrat la seva situació.

Notícia relacionada: JxCat avisa que prendrà mesures legals si Rajoy no accepta els nous consellers

ARXIVAT A:
Govern empresonatProcés catalàArticle 155Quim TorraMariano RajoyJordi TurullJosep RullToni ComínLluís Puig
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut