Teràpia amb nines reborn per ajudar persones grans amb demència

Actualitzat

Persones grans malaltes de demència participen en una teràpia amb nines reborn. El projecte es du a terme a una residència de la Bisbal d'Empordà, fa un any i mig que funciona i els implicats reben sessions setmanals i individuals.

Són persones que responen a unes característiques com les que descriu Nuri Dalmau, psicòloga:

"Estan desorientades en temps, en espai, no reconeixen l'entorn, els costa reconèixer als familiars, els costa iniciar activitats noves, són apàtiques, pot ser que tinguin transtorns de conducta..."

 


La teràpia consisteix a aconseguir que els participants estableixin vincles amb la nina i, a partir d'això, connectin amb el present i aconsegueixin generar un discurs coherent, cosa que la demència debilita molt. Tal com explica Maria Rosa Turró, filla d'una de les persones que participen al projecte, el vincle que es genera també comporta que aflorin emocions.

"L'ajuda, la fa sentir viva, quan veu el nen, sembla que es desperti, somriu i veus que està bé"


Els bebès reborn són pràcticament iguals que nens acabats de néixer de debò. L'aspecte, el pes i l'olor estan molt treballats per fer aquesta impressió.

Mar Lavado, una educadora social que treballa a la residència, explica que les persones que pateixen demència estableixen un vincle molt fort amb les nines.

"El bebè reborn en els casos de demència més avançats és una font de connexió increïble"

 


Que la teràpia sigui tan eficaç ha comportat que molta gent del poble s'hi impliqui aportant recursos econòmics que serviran perquè la residència aconsegueixi una altra nina i per seguir fent créixer el projecte.

ARXIVAT A:
Salut
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut