Madrid

Suspenen la reunió entre PSOE i PP per acostar posicions sobre el procés de pau a Euskadi

PSOE i PP han suspès la reunió que havien de mantenir aquesta tarda els negociadors dels dos partits, i que tenia com a objectiu consensuar una resolució comuna sobre el procés de pau a Euskadi. Socialistes i populars pretenien acostar posicions abans que dimecres el Parlament Europeu celebri el debat sobre aquesta qüestió. A última hora, però, i després d'un seguit de converses telefòniques, totes dues parts han acordat suspendre la trobada en constatar que les posicions de sortida estaven molt allunyades i que era gairebé impossible tancar una proposta. La reunió l'havien d'encapçalar l'eurodiputat del PPE Aleix Vidal-Quadras i la socialista Elena Valenciano.

Actualitzat
L'eurodiputat del PP Aleix Vidal-Quadras ha destacat que les posicions "distants" de socialistes i populars han motivat la seva formació a cancel·lar la trobada, que s'havia de fer aquest diumenge a la tarda. Vidal-Quadras, però, s'ha mostrat disposat a "mantenir algun contacte" amb el grup socialista a Estrasburg aquest dilluns o dimarts "si hi ha alguna novetat". La trobada es preveu difícil, sobretot perquè la negociadora socialista, Elena Valenciano, no viatjarà a Estrasburg fins dimarts a la tarda.

A més a més, Vidal-Quadras ha marcat distància amb el PSOE i ha deixat clar que qualsevol entesa passa perquè els socialistes "retirin el seu projecte" o bé "s'afegeixin a la resolució proposada pel PP". Trobar un punt intermedi "no resulta factible", segons Vidal-Quadras. L'eurodiputat i vicepresident de l'Eurocambra ha reiterat les acusacions contra José Luis Rodríguez Zapatero per voler dur el debat del procés de pau a Europa i "traslladar-hi la divisió de la societat espanyola", cosa que "debilita Espanya com a estat membre".

El PP "només busca fer oposició"

De la seva banda, la negociadora socialista, Elena Valenciano, ha atribuït la suspensió directament a les declaracions que han fet el president del PP, Mariano Rajoy, i el diputat popular a Brussel·les, Jaime Mayor Oreja. En el mateix sentit que Vidal-Quadras, tots dos dirigents han qüestionat el debat europeu i això, segons Valenciano, ha fet anar la reunió en orris.

Per Valenciano, els populars han "provocat un curtcircuit" a la reunió. L'eurodiputada socialista ha lamentat que el PP "ni tan sols hagi donat una oportunitat al diàleg" i ha acusat el partit de Rajoy d'estar "interessat només a fer oposició al govern en el procés de pau". Elena Valenciano s'ha declarat "sorpresa i indignada", però ha convidat el PP a replantejar-se la seva actitud.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut