Josep Rull i Jordi Turull (ACN)
Josep Rull i Jordi Turull (ACN)

Els cinc diputats empresonats demanen canviar la presó per l'arrest domiciliari

Sànchez, Rull, Turull, Junqueras i Romeva asseguren que treure'ls de la presó normalitzaria encara més la situació política

RedaccióActualitzat

Les defenses d'Oriol Junqueras, Raül Romeva, Jordi Sànchez, Jordi Turull i Josep Rull, els cinc diputats que estan empresonats al centre penitenciari de Lledoners, plantegen al Suprem l'arrest domiciliari com a alternativa a la presó

Els advocats de tots cinc recorden que altres països han deixat en llibertat els líders sobiranistes i, en canvi, el Suprem ha empresonat aquells que sí que hi han comparegut.

L'advocat dels tres polítics de JxCat, Jordi Pina argumenta, en el seu escrit, que la sortida de la presó contribuiria a la "normalització política" que es viu a Catalunya arran dels contactes a diversos nivells entre els governs català i espanyol i l'absència de desobediència de les institucions catalanes.

Afegeix que la situació de presó provisional "no contribueix, sinó tot el contrari, a resoldre la complexa situació política que es viu a Catalunya i que el seu empresonament és un factor que genera evident tensió social".

Per això, assegura, la situació de llibertat contribuiria "a rebaixar aquesta tensió social i a facilitar la cerca de solucions polítiques a uns problemes amb un rerefons essencialment polític i no judicial".

 

 

Pina recorda, a més, que la justícia d'altres països ha deixat en llibertat els independentistes que són a l'estranger i, en canvi, el Suprem ha empresonat els que sí que han comparegut.

I reitera que els seus defensats han deixat clar el seu "compromís amb la legalitat i la voluntat d'assolir els seus objectius polítics per mitjtans pacífics i democràtics".

 

 

Aquesta nova petició de llibertat arriba després del no del Tribunal Superior de Schleswig-Holstein, a Alemanya, a extradir Carles Puigdemont pel delicte de rebel·lió.

Aquest dilluns, d'altra banda, fa nou mesos exactes que Jordi Sànchez i Jordi Cuixart van entrar a la presó de Soto del Real, el 16 d'octubre del 2017.

ARXIVAT A:
Procés catalàGovern empresonat
Anar al contingut