Madrid

Rubalcaba diu que la detenció d'Otegi pretenia frustrar el reneixement de Batasuna

El ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha negat que la detenció d'Otegi i d'altres membres de l'esquerra abertzale hagi estat una operació "preventiva". Rubalcaba ha subratllat que l'acció va voler frustrar la formació d'una nova cúpula de la il·legalitzada Batasuna i ha deixat clar que evitaran tots els intents d'ETA per tornar a les institucions. Rubalcaba ha dit que l'operació d'ahir a San Sebastià, que és fruit de sis mesos d'investigacions, "no està tancada".

Actualitzat
Rubalcaba ha assenyalat que hi ha proves evidents que s'estava reconstruint la nova Batasuna. "No es tracta de res preventiu", ha dit el ministre de l'Interior, que ha explicat que la policia fa temps que treballava en aquesta acció.

El ministre de l'Interior ha insistit que "passarà una i una altra vegada", en referència a les operacions per impedir que ETA torni a tenir representació política. "Mentre hi hagi violència cap radical podrà fer política en aquest país", ha declarat. Rubalcaba ha reiterat que a Euskadi no es persegueixen les idees, només a aquells que fan política per emparar la violència.

Urkullu mostra dubtes

El president del PNB, Íñigo Urkullu, ha mostrat dubtes sobre la conveniència del moment triat per fer les detencions d'ahir a Sant Sebastià. En un acte a Madrid, Urkullu s'ha preguntat quins interessos hi ha darrere les detencions contra l'esquerra abertzale ordenades pel jutge de l'Audiència Nacional Baltasar Garzón.


Anar al contingut