París

Gran operació antijihadista a diverses ciutats de França, amb 23 detinguts

La policia francesa ha requisat una trentena d'armes de foc i ha fet 168 escorcolls a Tolosa de Llenguadoc, Grenoble i Bobigny, prop de París

RedaccióActualitzat

En el marc de l'estat d'emergència, que dóna instruments extraordinaris a la policia per actuar, les forces de seguretat franceses han engegat una macrooperació antijihadista aquesta matinada de dilluns a diferents punts de França. El ministre de l'Interior francès, Bernard Cazeneuve, en una compareixença pública, ha explicat que de moment s'han fet fins a 170 escorcolls a 19 departaments diferents i que s'han efectuat 23 detencions. Durant els escorcolls s'han requisat 31 armes, entre les quals quatre de guerra. A més, des de divendres, s'han decretat 104 arrestos domiciliaris.

A Tolosa de Llenguadoc la policia ha efectuat un nombre indeterminat de detencions al barri de Le Mirail, on havia viscut Mohamed Merah, el jihadista que el 2012 va matar set persones en dues accions a Montauban i a Tolosa. En aquesta operació s'han confiscat armes.

A Bobigny, a prop de París, la policia ha interrogat diverses persones que podrien estar relacionades amb els autors dels atemptats de divendres. L'operació, que s'ha fet al barri de L'Abreuvoir, hauria comportat almenys la detenció d'una persona.

També a Grenoble, als barris de Teisseire i Mistral, una altra operació policial hauria localitzat un amagatall amb armes, i hauria interrogat diverses persones sospitoses.

També s'ha fet una altra operació al nord del país, al poble de Jeumont, prop del Pas de Calais, on han intervingut una cinquantena de policies.

Els detinguts són persones fitxades per la policia francesa, però, segons sembla, no estarien directament implicades en els atemptats de divendres a París.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut