"Puigdemont vs. Espanya", la denúncia davant del Comitè de Drets Humans de l'ONU

L'advocat de Puigdemont diu que la campanya internacional acaba de començar: "El tercer gran pas tindrà lloc aquest mes"

RedaccióActualitzat

L'advocat britànic Ben Emmerson ha presentat la demanda de Carles Puigdemont davant del Comitè de Drets Humans de l'ONU. És un text de 37 pàgines en anglès que porta per títol "Puigdemont vs. Spain".

Emmerson ha explicat que la demanda "només és el començament" de la campanya que volen fer a escala internacional. Diu que ja es va fer un pas l'1 de febrer, quan es va portar el cas de Junqueras i els Jordis davant l'ONU. El segon, ara, i el tercer arribarà aviat i serà "molt significatiu":

"El tercer gran pas en la campanya internacional tindrà lloc aquest mes"

 

La demanda a l'ONU és una petició individual de Carles Puigdemont contra Espanya per la violació de la Declaració Universal dels Drets Humans i el Conveni Internacional pels drets civils i polítics (ICCPR en les seves sigles en anglès). Segons ha dit, aquests dos instruments "garanteixen el dret a l'expressió, l'associació i la participació política" i és en aquests drets que es basa la demanda, que l'advocat dona per fet que serà acceptada pel Comitè de Drets Humans de les Nacions Unides.

Emmerson diu que no s'aturaran fins que el govern de Rajoy accepti seure a la taula de negociacions. Per això, però, fixen dues precondicions: l'alliberament "de forma immediata" dels presos polítics i que sigui un diàleg "inclusiu i sincer".

"Continuarem fent demandes amb fons legal sòlid a la comunitat internacional cada mes, fins que Madrid sigui persuadit que ha d'entrar en negociacions"

 

Aquesta és la demanda que ha presentat Puigdemont davant l'ONU

ARXIVAT A:
InvestiduraProcés catalàIndependència
Anar al contingut