Berlín

Pugen a catorze les morts per les infeccions intestinals a Alemanya

El brot d'una variant del bacteri intestinal que ha infectat cogombres espanyols ha causat una nova víctima a Alemanya, la catorzena en una setmana i la quarta aquest dilluns. Les morts són per la síndrome hemoliticourèmica (SUH) que provoca aquest bacteri i que causa símptomes com insuficiència renal, disminució de les plaquetes o problemes de coagulació. Les autoritats alemanyes recomanen a la població no consumir hortalisses crues ja que el focus infecciós continua actiu. El nombre de casos és de 1.200, però les autoritats creuen que podria augmentar.

Actualitzat
Divendres passat, la xifra de morts per la síndrome hemoliticourèmica (SUH), que provoca aquest germen patogen, era encara de sis, però durant el cap de setmana havia augmentat fins a tretze, tots localitzats al nord d'Alemanya.

Mentrestant, el nombre de casos d'infecció pel bacteri intestinal ja puja a 1.200, tal com va detallar l'Institut Robert Koch de Berlín. D'aquests, unes 120 persones estan afectades amb la SUH, que es caracteritza per causar insuficiència renal, defectes de la coagulació i símptomes neurològics variables. Els primers símptomes són diarrea, vòmit i una mica de febre.

Afortunadament, l'Institut de Medicina de Hannover va informar que la teràpia amb l'anticòs eculizumab, amb què estan sent tractats aquests pacients, està donant resultats positius.

"La protecció de la salut és prioritària"

Per la seva banda, el director de l'Institut Robert Koch de Berlín, Reinhard Burger, ha fet aquest dilluns una nova crida a la població a no consumir hortalisses crues.

Burger entén la preocupació dels agricultors alemanys, que s'han vist obligats a destruir quilos d'hortalisses -sobretot tomàquets, cogombres i enciams- per valor de dos milions d'euros al dia davant la impossibilitat que tinguin sortida al mercat. No obstant això, Burger ha afegit que "la protecció de la salut és prioritària".


NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut