L'explosió ha causat el pànic al centre de Sanà, la capital del Iemen. (Foto: Reuters)
L'explosió ha causat el pànic al centre de Sanà, la capital del Iemen. (Foto: Reuters)
Sanà

Prop de 70 morts en dos atemptats islamistes al Iemen

Un atemptat suïcida reivindicat per Al-Qaeda provoca la mort de mig centenar de persones a la capital, Sanà, i una altra acció terrorista causa la mort d'una vintena de soldats.

RedaccióActualitzat

Doble atemptat al Iemen amb prop de 70 morts. Una de les accions terroristes ha passat al centre de Sanà, la capital. Mig centenar de persones han mort en un atemptat suïcida en aquest país, que viu una profunda crisi de govern desencadenada per la rebel·lió dels xiïtes del nord.

Les víctimes d'aquest atemptat són, precisament, xiïtes que havien de participar en una manifestació. Aquest grup, que denuncia que està discriminat per l'estat, va prendre el control de la ciutat fa un mes i reclama la dimissió de l'actual president. De fet, en aquests moments hi ha un buit de poder al Iemen, perquè no hi ha govern. El primer ministre va haver de dimitir per contenir les protestes dels rebels xiïtes. De moment, ningú ha reivindicat l'atemptat, però tot apunta que podria ser Al-Qaeda.

Al sud del Iemen hi ha hagut una altra acció terrorista. Una vintena de soldats han mort en un atemptat atribuït també a Al-Qaeda. Les forces de seguretat i la comunitat xiïta són els objectius d'aquest grup terrorista.

Anar al contingut