La Barbie que representa una persona amb síndrome de Down
La nina que representa una persona amb síndrome de Down és de la col·lecció Fashionistes (Mattel)

Primera Barbie que representa una persona amb síndrome de Down

La nova Barbie forma part de la col·lecció "Fashionistas", que busca que les nines siguin més inclusives

Mattel ha presentat la seva primera Barbie que representa una persona amb síndrome de Down.

La nina forma part de la col·lecció "Fashionistas", que té altres models com una Barbie amb cama ortopèdica o una amb cadira de rodes. Segons el fabricant de joguines, busca combatre l'estigma al voltant de les discapacitats físiques.

"El nostre objectiu és que tots els infants es vegin a ells mateixos en la Barbie, alhora que els encoratgem a jugar amb nines que no s'assemblen a ells", assegura Mattel en un comunicat.

Per dissenyar la nova nina, diu que ha col·laborat amb la National Down Syndrome Society dels Estats Units. És una mica més baixa i té el tors més llarg que altres Barbies. A més, té la cara més rodona, els ulls en forma d'ametlla i les orelles més petites, entre altres característiques.

La nina també té una sola línia als palmells, un tret que, segons explica Mattel, sovint s'associa a les persones amb síndrome de Down.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Barbie (@barbie)

La roba i els accessoris també són especials. La nina du, per exemple, un collaret amb tres fletxes cap amunt que representen les tres còpies del cromosoma 21 que tenen les persones amb aquesta síndrome.

 

ARXIVAT A:
Síndrome de Down
Anar al contingut