Mala mar a l'Escala (Lluís Roura)
Mala mar a l'Escala (Lluís Roura)
Barcelona

Precaució pel temporal a la costa

S'han activat en fase de prealerta els plans Procicat i Inuncat davant un episodi de mal temps que es pot allargar fins dimarts

RedaccióActualitzat

La Direcció General de Protecció Civil ha activat en fase de prealerta el pla Procicat per la previsió de fort vent al litoral i prelitoral de Barcelona i Girona.

Les afectacions més significatives s'esperen a les zones urbanes del litoral de Barcelona, i en especial al front marítim.

A més, s'ha activat també el Pla per Inundacions de Catalunya, l'Inuncat, per la possibilitat d'inundacions al front marítim causat pel fort onatge, especialment al litoral central.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, tot aquest dilluns, el vent de component nord-est provocarà onades superiors als 2,5 metres a tot el litoral català, i podran arribar a prop dels 4 metres a partir del migdia. La situació de risc es pot agreujar amb les pluges que afectaran dilluns diversos punts del litoral.

Protecció Civil demana extremar la precaució en la mobilitat i també en la pràctica d'activitats a l'aire lliure. A més, es recomana no posar-se en situació de risc a les zones portuàries, espigons i en totes les activitats que es facin a prop de la costa.

En aquest sentit, Protecció Civil insisteix que cal respectar els tancaments dels accessos al litoral que es facin amb caràcter preventiu per seguretat, malgrat que aparentment no s'observi una situació de risc.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut