Madrid

Podem demana la compareixença d'Isidre Fainé per l'incendi mortal de Reus

El líder de Podem reclama que el president de Gas Natural acudeixi a la cambra baixa per "donar la cara" pels fets

Actualitzat

El president de Podem, Pablo Iglesias, ha demanat la compareixença al Congrés del president de Gas Natural Fenosa, Isidre Fainé, perquè expliqui quines mesures han adoptat per garantir que compleix amb els drets humans, després de la mort d'una dona a Reus en un incendi causat per una espelma, que utilitzava perquè tenia tallat el subministrament d'electricitat.

Iglesias ha reclamat que Fainé, a qui ha qualificat d'"un dels homes més rics del país", acudeixi a la cambra baixa per "donar la cara" pels fets i que aclareixi per què Gas Natural Fenosa ha incomplert la llei catalana que obliga les companyies de subministrament a informar els serveis socials municipals que deixaran sense electricitat un usuari.

"És gravíssim que a Espanya, a la quarta economia de la zona euro, hi hagi gent que es mori per falta d'energia"

A més, el líder de Podem ha explicat que han convocat concentracions davant de les oficines de Gas Natural de tot l'estat per expressar la "repulsa" per aquests fets.

Domènech demana que comparegui Álvaro Nadal

El portaveu d'En Comú Podem al Congrés, Xavier Domènech, ha anunciat que registraran al Congrés una sol·licitud de compareixença perquè el nou ministre d'Energia, Turisme i Agenda Digital, Álvaro Nadal, doni explicacions després de la mort a Reus. Domènech ha estat molt crític amb el paper dels polítics que formen part de consells d'administració de les grans empreses elèctriques.

 

 

Domènech ha considerat una "plaga social" que un 17% de la població espanyola visqui afectada de pobresa energètica i ha quantificat en 9.000 les persones que han mort a causa d'aquesta situació mentre les empreses energètiques "tenien uns beneficis d'uns 56.000 euros". El diputat ha responsabilitzat de la situació el govern català de Junts pel Sí per no aplicar la part de la llei 24/2015 que no està impugnada pel Constitucional i el PP "que no ha fet absolutament res per pal·liar el que ara mateix és una plaga social".

En Comú Podem també sol·licitarà la compareixença del president de l'Associació Espanyola de la Indústria Elèctrica (Unesa), Eduardo Montes, i de representants de l'Aliança contra la Pobresa Energètica.

Per la seva banda, la diputada d'En Comú Podem Lucía Martín ha criticat el PP per no haver-se preocupat de promoure iniciatives per "tallar" la pobresa energètica i, en canvi, haver legislat a favor de les empreses d'aquest sector.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut