Rota

Obama destaca el compromís dels Estats Units amb Europa i amb una Espanya "ferma i unificada"

Obama ha dedicat unes paraules als aproximadament 3.000 militars nord-americans que són a la base de Rota, a Cadis, abans de tornar cap a Washington

RedaccióActualitzat

Després de la seva visita a Madrid al matí i de la seva trobada amb el rei Felip i amb Mariano Rajoy, el president nord-americà ha arribat a la base naval de Rota, a Cadis. Era l'últim punt del programa abans que Barack Obama tornés cap a Washington.

A Rota, Espanya ha acollit durant més de 60 anys soldats nord-americans i actualment la base acull 3.000 persones i és el centre per a destructors per a la defensa de l'OTAN.

Des d'aquí, Obama s'ha dirigit a les tropes nord-americanes i espanyoles de la base. En un discurs pròxim i emotiu en el qual ha destacat el compromís dels Estats Units amb Europa, i amb una Espanya que, ha dit Obama, ha de ser "ferma i unificada". "Una de les nostres millors aliances", ha rematat.

El president dels Estats Units també ha tingut paraules per reconèixer l'esforç que fan en les tropes en la defensa del país i ha arengat els soldats perquè no defalleixin davant els reptes, com l'amenaça terrorista.

Obama ha explicat a les tropes de Rota que ha estat dos dies a Varsòvia i que en la seva visita el que ha volgut és centrar-se en la relació dels Estats Units amb Europa i explicar que el compromís no ha canviat. Ja que hi ha, ha dit, un compromís durador amb l'Aliança Atlàntica.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut