Lleida

"No em peguis, no estic fent res", el testimoni de l'agredit per un urbà a Lleida

El vídeo de l'agressió s'ha fet viral a través de les xarxes socials i ara han presentat denúncia

RedaccióActualitzat

El jove que apareix en un vídeo agredit per un policia local de Lleida i un amic seu han presentat avui una denúncia contra els dos agents de la guàrdia urbana que van participar en l'actuació.

Els denunciants, d'origen magrebí, també entenen que l'agressió té un component de discriminació. L'Ajuntament ha obert un expedient informatiu que podria acabar amb sanció depenent de l'informe que en faci la fiscalia.

En les imatges es pot veure un dels agents donant puntades de peu i llançant fins i tot una cadira al jove, estirat a terra en un bar. Els fets van passar aquest dimecres a la nit en un bar del carrer Comtes d'Urgell de Lleida. El vídeo s'ha fet viral a través de les xarxes socials.

El Badr el Ouajli es recupera a casa dels cops que va rebre per part de l'agent. Ell i uns amics eren a l'exterior d'un bar de Lleida quan va arribar una patrulla de la Guàrdia Urbana. Segons expliquen, els van fer entrar fins a l'interior de l'establiment i van apallissar el Badr.

" Jo li deia, no em peguis, no em peguis, no em peguis que no estic fent res. No he fet res il·legal. I ell em seguia pegant, fins que em va tirar a terra i em va seguir pegant. Si ja es veu, no em podia defensar, com li podia pegar amb caixes?"

El Badr no va ser l'únic que va rebre. Un amic seu, l'Issam, també denuncia que va ser apallissat per un segon agent. L'agressió que va patir també es va enregistrar, però, segons expliquen, el telèfon mòbil se'l va endur la policia.

Eva Udi, advocada dels dos joves, ha presentat una denúncia per delicte de lesions amb instrument perillós i contra la integritat moral i tortura al jutjat de guàrdia.

" Denunciem la brutal pallissa. El vídeo és molt clarificador, denunciem aquesta agressió desproporcionada tenint en compte que la víctima es trobava a terra, no oposa resistència i està indefensa."

La fiscalia de discriminació i delictes d'odi també ha engegat una investigació. Mentrestant, l'Ajuntament sosté que els agents van ser agredits primer. Sara Mestres, regidora de Seguretat Ciutadana, assegura que cal saber per què l'urbà va actuar d'aquesta forma i per què hi va haver una forta agressivitat per part dels joves

"Hem de veure per què aquest guàrdia actua d'aquesta manera, fins a quin punt ell considera que perilla la seva vida. Per tant, hem de ser prudents i aplicar el sentit de la imparcialitat."

Davant d'un ampli dispositiu policial, ahir a la tarda una trentena de persones es van manifestar davant la comissaria de la Policia Local per mostrar el seu rebuig a les agressions.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut