La família ha anunciat la seva mort a les xarxes socials (Efe/Steve Marcus)

Mor O. J. Simpson, l'exjugador de l'NFL acusat d'assassinar la dona en el "judici del segle"

L'exestrella de futbol americà ha mort d'un càncer de pròstata als 76 anys després d'una vida marcada pels seus problemes amb la justícia

RedaccióActualitzat

Ha mort als 76 anys O. J. Simpson, l'exjugador de futbol americà que va ser absolt de l'assassinat de la seva exdona, Nicole Brown i l'amant d'ella, Ronald Godman, en un cas que va sacsejar els Estats Units. El judici es va fer el 1995 i es va batejar com "el judici del segle XX".

El judici va durar 134 dies i 90 milions de nord-americans el van seguir per televisió, convertint-lo en el més vist de la història. Tot i haver-hi moltes evidències que l'assenyalaven, Simpson va quedar absolt de l'assassinat de Nicole Brown i Ronald Goldman, un any abans, a Los Angeles, Califòrnia.

A l'inici del judici, el que va ser jugador de l'NFL durant onze temporades va dir que era "absolutament innocent al 100%" i el seu equip de defensa format per prestigiosos advocats va aconseguir que l'exculpessin per falta de proves concloents.

Van ser clau alguns defectes en les proves d'ADN de sang i el moment que la fiscalia va demanar-li que s'emprovés un parell de guants ensangonats que s'havien trobat a l'escena del crim. Adreçant-se al jurat, Simpson va deixar ben clar que li anaven petits. 

Les famílies Goldman i Brown van iniciar posteriorment una demanda contra Simpson en un tribunal civil. El 1997, un jurat va considerar Simpson responsable de les dues morts i li va ordenar pagar 33,5 milions de dòlars en concepte de responsabilitat civil

Els seus problemes amb la justícia van marcar la seva vida. Simpson també va ser detingut l'any 2007 acusat de nombrosos delictes, entre els quals robatori a mà armada i segrest de dos venedors d'antiguitats i articles esportius en un hotel de las Vegas. L'exestrella del futbol americà va passar nou anys a la presó.

Tot i que en un inici l'havien condemnat a 33 anys de presó, la justícia nord-americana el va deixar en llibertat condicional el juliol del 2017 pel seu bon comportament entre reixes. Això li va permetre obtenir la condicional quan tenia 70 anys. A finals del 2021, O. J. Simpson es va convertir en un home lliure.

Aquest dimecres ha mort d'un càncer de pròstata, segons ha anunciat la família a través del seu compte d'X.
 

 

ARXIVAT A:
Estats Units
Anar al contingut