Barcelona

Maragall defensa la decisió de sotmetre a votació les discrepàncies del tripartit

El president de la Generalitat, Pasqual Maragall, subratlla que la seva decisió de sotmetre a votació les qüestions en què els socis del tripartit no es posin d'acord està recollida en una llei i lamenta la ignorància de qui no coneix l'existència d'aquesta normativa. En declaracions a Catalunya Ràdio, el president ha citat en aquest punt l'expresident Jordi Pujol, que havia dit que cap govern del món vota les seves decisions. A més, Maragall ha dit que la seva iniciativa no respon a una falta de cohesió del tripartit, com s'apuntava des dels partits de l'oposició.

Actualitzat

"És la llei". Així ho ha explicat Maragall, fent referència a l'article 73 de la llei del Parlament, segons la qual es pot resoldre una discrepància entre els socis del govern sometent la qüestió a votació. I ha seguit: "Quan hi ha empat, dirimeix el vot del president".

En declaracions a Catalunya Ràdio, Maragall ha assegurat que votar en el consell executiu "sempre s'ha fet", i ha considerat curiós que el mateix Pujol, "després de tants anys governant", desconegui el contingut de la llei que regula la presidència de la Generalitat. "Segurament mai no en va tenir necessitat. Jo tampoc", ha dit Maragall, que ha citat l'excepció del túnel de Bracons i "alguna que es pugui produir en el futur, si es produeix".

El president de la Generalitat ha desvinculat l'anunci de les discrepàncies d'ERC amb els socis del tripartit sobre l'Estatut i ha recordat que el govern "no vota" la reforma estatutària. No obstant, sí que ha reconegut que "és possible que hàgim de prendre decisions connexes en què és possible que ERC no estigui d'acord i es quedaria en minoria".

Sense eleccions anticipades

Pel que fa a la demanda d'eleccions anticipades per part de l'oposició, Maragall ha recordat que "fa temps que ho demanen", i ha insistit que "no hi haurà eleccions, s'esgotarà la legislatura", si no és que passa alguna cosa extraordinària. Segons Maragall, CiU es va llançar a demanar eleccions perquè "unes enquestes els donaven avantatge", i ara en demanen "perquè volen saber que no n'hi haurà, perquè les enquestes han canviat".

Maragall ha tornat a defensar la seva candidatura per a la reelecció i ha assegurat que el PSC sempre li ha donat suport. "La gent no ho dubta, considera que quan un és president, continuarà sent-ho si vol i si guanya".

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut