Barcelona

Maragall diu que el govern donarà explicacions quan calgui pel cas de les quotes d'ERC

El president de la Generalitat, Pasqual Maragall, ha aprofitat la sessió de control per treure ferro a les últimes polèmiques del tripartit i que el líder del PPC, Josep Piqué, s'ha encarregat de recordar-li. Així, sobre les cartes enviades per ERC exigint un pagament a funcionaris, Maragall ha dit que el govern compareixerà al Parlament "quan ho hagi de fer" i que, en aquest afer s'actuarà amb "màxima transparència i rigor". El president també ha justificat el cessament del responsable d'investigar aquest cas per part del conseller Carretero, i la dimissió del president del Consell Consultiu, Joaquim Tornos. Amb tot Piqué, ha retret a Maragall "la successió d'escàndols i que no passi res".

Actualitzat

La investigació de la polèmica desfermada arran de l'enviament de cartes per part d'Esquerra Republicana a funcionaris de la Generalitat reclamant-los el pagament d'una quota per finançar el partit es farà "amb màxima transparència i rigor". Això és el que ha assegurat el president de la Generalitat, Pasqual Maragall, en resposta a les preguntes que li ha fet el president del Partit Popular de Catalunya, Josep Piqué, durant la sessió de control al govern.

Maragall diu que si cal que el govern comparegui al Parlament per donar explicacions sobre aquest afer "ho farà quan ho hagi de fer". En aquest context, el president ha volgut deixar clar que els funcionaris ho són per les seves capacitats i professionalitat, i els ha recordat que la llei els empara si s'han vulnerat els seus drets.

Piqué no ha abandonat el tema preguntant al president sobre el cessament, per part del conseller de Governació i Administracions Públiques, el republicà Joan Carretero, del responsable de la inspecció dels funcionaris de la Generalitat, Joan Oller, que seria el cap visible d'aquesta investigació. Maragall assegura que el cessament respon a una reformulació de l'àrea del departament en "ple exercici" de les competències del conseller. Maragall també ha dit que el 6 de març ja s'havia comunicat el cessament, però que no es va fer efectiu fins al dia 31, en plena polèmica.

Un altre canvi que ha qüestionat Piqué és la dimissió del president del Consell Consultiu, Joaquim Tornos, arran de la polèmica per uns estudis encarregats pel tripartit a un despatx d'advocats del qual és soci. En aquest cas, Maragall, s'ha limitat a dir que la dimissió de Tornos és una decisió "en el marc d'una institució de caràcter autònom i independent i que mereix tot el respecte".

Finalment, Piqué ha acabat la seva roda de preguntes retraient a Maragall que els "escàndols" se succeeixen en el seu govern i "no passa res".  

Anar al contingut