Barcelona

L'oposició creu que la decisió de Maragall és un altre símptoma de desgavell del tripartit

El PPC ha augurat que la determinació del president de la Generalitat, Pasqual Maragall, de prendre decisions en el si de l'executiu per majoria en lloc de per consens, com es feia fins ara, farà que el tripartit perdi encara més cohesió. En el mateix sentit s'han pronunciat des de CiU. El líder de la coalició, Artur Mas, ha declarat que la proposta de Maragall demostra el fracàs del tripartit.

Actualitzat

El president del PP de Catalunya, Josep Piqué, ha augurat que la determinació del president de la Generalitat, Pasqual Maragall, de prendre les decisions en el si de l'executiu per majoria en lloc de per consens com es feia fins ara farà que el tripartit perdi encara més cohesió. En declaracions als periodistes als passadissos del Senat, Piqué ha considerat que aquesta nova aposta del president català és "una mostra més del desgovern que patim des de fa dos anys i mig".

Piqué ha recordat que hi ha hagut sovint "decisions contradictòries amb actituds anteriors" i s'ha preguntat si aquesta reforma es durà a terme perquè, ha dit, "sabem que Maragall va voler canviar el seu govern i les mateixes forces que avui vol minoritzar en el si de l'executiu l'hi van impedir".

Per Piqué, tenint en compte la composició del Parlament català, "aquesta mesura que aparentment incrementarà la governabilitat i la capacitat de decidir pot suposar en la pràctica una pèrdua encara més gran de cohesió interna, la desaparició absoluta de la solidaritat entre consellers i una situació encara pitjor des del punt de vista de l'interès dels ciutadans".

Mas: "És un gest de desesperació"

Sobre aquesta qüestió també ha parlat el líder de CiU, Artur Mas, per qui la decisió de Maragall "és un gest de desesperació. El president Maragall s'adona que això no va ni amb rodes, s'adona que això és un fracàs rotund de la fórmula del tripartit".

El líder de CiU ha assegurat, però, el suport de la federació al govern fins que se celebri el referèndum sobre l'Estatut i ha descartat presentar una moció de censura.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut