Barcelona

Bargalló relativitza la intenció de Maragall de sotmetre a votació les decisions del govern

El president de la Generalitat, Pasqual Maragall, es planteja sotmetre a votació del consell executiu els grans temes que generin discrepàncies entre els socis. Evitaria, així, que un possible rebuig d'ERC a l'Estatut debiliti la posició oficial de l'executiu, majoritàriament a favor del text, i afecti el futur de la legislatura. El conseller primer, Josep Bargalló, ha tret importància a aquest anunci, mentre que, en un comunicat, Esquerra ha criticat els plantejaments del president de la Generalitat.

Actualitzat

El conseller primer, Josep Bargalló, afirma que, a hores d'ara, no hi ha cap motiu perquè el govern tripartit no acabi la legislatura. Ho ha dit en el programa "Els matins" de TV3.

Bargalló ha relativitzat la iniciativa del president Maragall de sotmetre a votació del consell executiu els grans temes on hi hagi discrepàncies per desencallar-los fent valer la majoria socialista. El president Maragall vol preservar així la continuïtat de l'executiu davant un període de possibles convulsions polítiques marcat per les discrepàncies amb Esquerra al voltant de l'Estatut. Maragall emmarca les diferències en la joventut democràtica del país.

L'altre soci del tripartit, Iniciativa, coincidint amb la presentació d'un document que compara l'Estatut aprovat al Congrés amb el de Sau, ha tancat files amb el president. Joan Saura ha anunciat que vol començar les campanyes informatives sobre l'Estatut abans que aquest text es voti al Senat, un element que pot generar noves diferències al si del govern català.

Ja ahir,  Esquerra, com a partit, va avisar que les decisions en un govern de coalició es prenen per consens i que els seus vots són necessaris per aprovar les lleis al Parlament.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut