Macron, amb bons pronòstics sobre Le Pen a pesar dels rumors en contra

Últims mítings de campanya dels candidats a la presidència de França, amb el rerefons de l'acusació que Macron tindria diners en un paradís fiscal, que ell ja ha desmentit

Actualitzat

Aquest dijous els dos candidats a la presidència de la República francesa han celebrat els últims mítings abans de les eleccions de diumenge. Des d'Albi, al sud-oest de França, i amb les enquestes encara més a favor després del debat a la televisió, Emmanuel Macron va demanar als seus seguidors d'anar a votar per combatre el Front Nacional. Per fer-ho va aprofitar la reacció dels assistents a la menció d'aquesta força política:

 "...del Front Nacional. No, no els xiuleu. Lluiteu contra ells, feu-los perdre, voteu-hi en contra. Els hem de derrotar a les urnes, no pas xiular-los."

 

I també darrer míting de campanya per a Marine Le Pen. La líder del Front Nacional va triar una població rural del nord de França per insistir en el seu missatge que és la representant del poble i també la qui defensa els aturats i els que se senten fora del sistema:

"La meva paraula no ha estat més que l'eco de la violència social que esclatarà al país. He estat la veu del poble de França, que ja no pot més."

 

El darrer tram de la campanya ha estat marcat pel rumor sobre un compte en un paradís fiscal de Macron, que ja va insinuar Le Pen en el debat. El candidat centrista ha presentat una querella per falsificació i difusió de documents i la fiscalia ja ha obert una investigació.

Els seguidors de Marine Le Pen encara tenen temps de repartir moltes banderes, però serà tot palla si es confirmen les enquestes i no hi ha sorpreses com el Brexit o Donald Trump, aquest diumenge. Tot i així, es multipliquen els actes de rebuig contra el Front Nacional, com ara un concert a París on els assistents defensen una França multicultural.

 

ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut