Líbia

Líbia confirma la pena de mort a les 5 infermeres i el metge acusats de contagiar la sida a centenars de nens

El Tribunal Suprem de Líbia ha confirmat definitivament les penes de mort per a les 5 infermeres búlgares i el metge palestí acusats d'haver contagiat el virus de la sida a centenars de nens. Es tracta de l'última instància a la qual podien recórrer els acusats. A més, els condemnats també hauran de pagar una indemnització a les famílies dels 438 contagiats.

Actualitzat

El judici d'apel·lació va començar el passat 20 de juny, quan el fiscal va tornar a demanar la confirmació de les penes de mort. Finalment, el tribunal ha condemnat definitivament a la pena capital les 5 infermeres, empresonades des de fa 8 anys, així com el metge palestí acusats de contaminar deliberadament amb el virus de la sida 438 nens a l'hospital pediàtric de Bengasi.

Es tracta de l'última instància a la qual podien recórrer els acusats. Amb tot, ara el Consell Judicial Superior de Líbia, integrat per 9 membres i considerat un organisme polític, haurà de pronunciar-se sobre el cas i podrà confirmar, revocar o commutar les penes de presó als acusats. Si les penes capitals es commuten per penes de presó, podria aplicar-se el conveni jurídic que hi ha entre Bulgària i Líbia, i, per tant, les infermeres i al metge palestí, que fa poc va obtenir la ciutadania búlgara, podrien ser traslladats al país balcànic.

Abans, la fundació que presideix el fill del líder libi Moammar al-Gaddafi ha anunciat que s'havia tancat un acord per compensar econòmicament les famílies dels infectats.

La Fundació Gaddafi ha anunciat un acord per compensar econòmicament les famílies dels menors contagiats, del qual no se saben els detalls. Fins ara els familiars dels 438 nens que van contraure el virus, 56 dels quals van morir, demanaven 10 milions de dòlars per família.

L'ajuda podria arribar mitjançant la Unió Europea i el fons d'ajuda a Líbia, creat ara fa 3 anys.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut