Brussel·les

L'Eurogrup decideix no negociar amb Grècia fins després del referèndum

"L'Eurogrup, unit en la decisió d'esperar al resultat del referèndum de Grècia abans de continuar parlant", ha informat el ministre de Finances eslovac

Actualitzat

La reunió de ministres d'Economia i Finances de l'Eurozona ha acabat amb l'acord de no fer cap moviment sobre la situació a Grècia fins després que se celebri el referèndum convocat pel govern de Syriza diumenge vinent, 5 de juliol. El president de l'Eurogrup, Jeroen Dijsselbloem, ha explicat que no hi haurà més converses amb l'executiu d'Atenes fins després del referèndum.

Durant la teleconferència, que ha durat al voltant d'una hora, els ministres han "pres nota de la segona carta" enviada pel primer ministre grec, Alexis Tsipras, als seus socis.

"L'Eurogrup, unit en la decisió d'esperar al resultat del referèndum de Grècia abans de continuar parlant", ha informat el ministre de Finances eslovac, Peter Kazimir, al seu compte de Twitter.

En una piulada posterior, Kazimir ha demanat no posar "el carro davant dels bous".

Després que Tsipras, anunciés que manté el referèndum i continua demanant a la ciutadania que voti 'no', l'Eurogrup prefereix esperar al resultat de diumenge abans de moure fitxa. Una de les primeres reaccions a la declaració de Tsipras ha estat la del president del Consell Europeu, el polonès Donald Tusk, que ha assegurat que "Europa vol ajudar Grècia", però "no es pot ajudar a ningú en contra de la seva voluntat".

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut