Barcelona

Les tarifes del gas natural s'apugen un 9,6% de mitjana

Des d'aquest diumenge les tarifes del gas natural s'apugen un 9,6% de mitjana. Aquest augment de les tarifes és el reflex de l'increment dels costos de les matèries primeres en els mercats internacionals, un 18,9%, i dels peatges en 1,2%. Aquesta pujada podria significar un euro més a la factura mensual d'un client mitjà sense calefacció. Les associacions de consumidors consideren que aquest increment és preocupant per la difícil situació econòmica.

Actualitzat

Segons el departament que dirigeix Miguel Sebastián, les tarifes d'últim recurs, les que marquen el preu màxim de venda als petits consumidors, han d'incloure una estimació dels costos mitjans de les matèries primeres, així com dels peatges, per tal de no distorsionar el funcionament del mercat.

A diferència de l'electricitat, en el gas no hi ha dèficit tarifari, per tant, si les tarifes d'últim recurs no cobreixen els costos, els subministradors haurien d'assumir les pèrdues i es posaria en risc la seguretat del subministrament. Per garantir una estabilitat es manté una fórmula de revisió trimestral dels termes variables de la tarifa similar a la tarifa actual.

Queixes de les associacions de consumidors

La Confederació de Consumidors i Usuaris (CECU) s'ha mostrat en total desacord amb una pujada que considera inacceptable i que suposa el doble de la inflació. També des de la Confederació Espanyola de Mestresses de casa, Consumidors i Usuaris (CEACCU) expressen el seu malestar davant d'aquesta pujada, ja que consideren que està molt per sobre de l'IPC.

Anar al contingut