Les imatges de l'incendi que ha destruït l'edifici històric de la Borsa de Copenhaguen

S'han pogut salvar in extremis diverses obres d'art que eren a l'interior en el moment del foc

RedaccióActualitzat

Un incendi afecta aquest dimarts l'edifici històric de l'antiga Borsa de Copenhaguen, del segle XVII, un dels més emblemàtics de la capital danesa.

Tot i que no hi ha hagut ferits, les flames --encara descontrolades-- han afectat ja parts del sostre, que s'han enfonsat, i del capitell de l'edifici, la part més alta de la torre, que tenia la forma de les cues de quatre dracs entrellaçades, i que arribava a una altura de 56 metres.

 

L'edifici es troba al costat del palau de Christiansborg, una popular atracció turística que acull el Parlament i que ha estat evacuat per precaució. L'edifici, d'estil renaixentista holandès, ja no acollia actualment la borsa danesa, sinó que era la seu de la Cambra de Comerç de Dinamarca.

"Estem profundament afectats. El foc ha començat a les 7.30 i encara estem en procés de salvar tot el que es pugui salvar", ha explicat el director de l'associació d'empresaris a X.

La torre, ensorrant-se enmig d'un espès fum (Ritzau Scanpix/Ida Marie Odgaard via REUTERS)

L'enorme fumera s'ha alçat sobre el centre de la ciutat, on s'ha vist gent corrent des de l'interior de l'edifici per salvar grans quadres i obres d'art que eren a l'interior de l'edifici en flames. 

La policia de Copenhaguen ha demanat a la gent que eviti circular pel centre de la ciutat. Mentrestant, uns 120 bombers, amb l'ajuda de 60 efectius de les forces armades daneses, continuen intentant apagar les flames i rescatar els objectes de valor que hi ha a dins.

L'exministre de Cultura danès, Brian Mikkelsen, col·laborant en l'evacuació de les pintures just després que es declarés l'incendi  (Ritzau Scanpix/Ida Marie Odgaard via REUTERS)

De moment, es desconeixen les causes que han provocat el foc, tot i que feia mesos que restauraven la façana de l'edifici i estava coberta per diverses bastides.

 

ARXIVAT A:
Dinamarca
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut