Le Pen surt per una porta lateral del seu míting a Reims
Le Pen surt per una porta lateral del seu míting a Reims

Le Pen s'atribueix el suport del papa Francesc citant l'Evangeli

RedaccióActualitzat

Marine Le Pen assegura que té el papa Francesc al seu costat. En una de les últimes entrevistes de campanya, al diari italià "Corriere della Sera", la candidata del Front Nacional ha aprofitat l'ocasió per insinuar que el papa s'estima més que ella guanyi les eleccions.

La líder ultradretana ha utilitzat unes paraules del papa, que, quan va tornar del seu recent viatge a Egipte, va assegurar que desconeixia d'on venia Emmanuel Macron. Francesc va dir textualment: "Sé que hi ha una candidata que ve de l'extrema dreta, l'altre no sé d'on ve." El papa va pronunciar aquestes paraules en una trobada amb periodistes en què va confessar que no entenia la política interna de França.

Le Pen s'ho ha fet venir bé per declarar així el suport del papa. El periodista li pregunta directament pel pontífex i la líder del Front Nacional respon:

"No només ha rebutjat prendre posició en contra meva. Ha dit textualment: "L'altre no el conec, no sé d'on ve." I què diu l'Evangeli?"

Què diu l'Evangeli? En aquest moment de l'entrevista, segons relata el "Corriere della Sera", Le Pen agafa la seva tauleta i consulta una cita de l'Evangeli de Sant Lluc (Lc, 13, 25-27):

"Després que el cap de casa s'haurà alçat a tancar la porta, vosaltres us quedareu fora i començareu a trucar dient: 'Senyor, obre'ns.' Ell us respondrà: 'No sé d'on sou.'"

Le Pen insisteix en la cita: "No sé d'on sou. Aparteu-vos de mi, tots els qui heu obrat el mal!" I tot seguit afirma: "No crec que el papa parli així per casualitat." La líder del Front Nacional creu que Macron representa el gran capital que combat Francesc.

El periodista italià insisteix que el papa ha critica directament Le Pen per la seva postura en la immigració. Aquí, Marine Le Pen respon que respecta Francesc, però que, com a cap d'estat, no pot imposar la seva visió a un altre cap d'estat.

Marine Le Pen arriba a la recta final amb un 38% de suport, segons les enquestes. En l'últim dia de campanya va ser escridassada a Reims. Le Pen va haver de sortir per una porta lateral i va denunciar que eren els seguidors de Macron els qui l'assetjaven.

VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut