Girona

L'Audiència de Girona ordena instruir com a delicte el cas contra Jaume Torramadé per assetjament sexual

Complicacions per a l'expresident de la Diputació de Girona, Jaume Torramadé. L'Audiència de Girona ha decidit ordenar que aquest cas s'instrueixi com a delicte i no només com a falta. L'exassessora de la Diputació Minerva Amador va denunciar Torramadé per assetjament sexual.

RedaccióActualitzat
L'Audiència de Girona ha ordenat que el cas de suposat assetjament sexual en què està implicat l'expresident de la Diputació de Girona Jaume Torramadé s'instrueixi com a delicte i no pas com a falta. Això vol dir que caldrà obrir diligències prèvies i prendre declaració als possibles testimonis.

Jaume Torramadé afronta una denúncia d'assetjament sexual que li ha presentat l'exassessora de la Diputació Minerva Amador. Paral·lelament, l'expresident de la Diputació de Girona va acusar l'exassessora d'haver-li fet extorsió i reclamar-li 50.000 euros a canvi de no denunciar-lo per l'assetjament. Tota la polèmica va costar-li a Torramadé deixar la presidència i també els càrrecs que tenia a Unió Democràtica de Salt.

En un principi, el jutjat d'instrucció número 2 de Girona, on va anar a parar la causa, va qualificar els fets d'una falta de vexacions. Això suposava anar directament a judici sense que els implicats declaressin abans de la vista. L'advocat d'Amador, Joaquim Bech de Careda, va recórrer la decisió i ara, en una interlocutòria, la magistrada Carme Capdevila ha resolt tractar el cas com un delicte.





Anar al contingut