Valladolid

La polèmica al voltant del torneig del Toro de la Vega de Tordesillas s'estén del carrer al Congrés dels Diputats

Les protestes i enfrontaments entre els defensors i detractors no han evitat la mort de l'animal, a cops de llança, com marca la tradició

RedaccióActualitzat

Tot i la polèmica que s'ha generat aquests últims dies i els intents dels animalistes de parar-ho, el Toro de la Vega ha mort aquest dimarts després de ser perseguit durant 20 minuts. El debat sobre la seva continuïtat ha mobilitzat l'opinió pública i els partits polítics.

El PSOE es compromet a acabar amb el torneig del Toro de la Vega de Tordesillas, coincidint amb una nova edició d'aquesta festa on els participants tiren llances fins a matar l'animal. Antonio Herrando, portaveu del PSOE al congrés, ha dit que en la legislatura vinent "Pedro Sànchez impulsarà una llei contra el maltractament animal que prohibirà aquest tipus de pràctiques."

Les associacions animalistes acusen el PSOE de doble moral perquè mentre Herrando deia això, l'alcalde de Tordesillas que també és socialista, manté i defensa aquest torneig. El ministre de justícia, Rafael Català també s'ha posicionat i ha explicat que "l'actual legislació és suficient per garantir que no hi hagi maltractaments animals."

Defensors i detractors de l'esdeveniment s'han enfrontat al llarg del recorregut davant una forta presència policial.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut