La fiscal general de l'Estat, María José Segarra (EFE)
La fiscal general de l'Estat, María José Segarra (EFE)

La nova fiscal sobre les denúncies a alcaldes per l'1-O: "Analitzarem cas per cas"

Segarra no ha volgut concretar quantes d'aquestes investigacions poden acabar en querella i diu que "no és una causa general"

Actualitzat

Les investigacions de la fiscalia al centenar d'alcaldes catalans que van afavorir l'1-O estan pràcticament enllestides i es decidirà què fer "cas per cas". Així ho ha dit la fiscal general de l'Estat, María José Segarra, que ha tractat de la qüestió amb els fiscals de Catalunya en la seva primera visita a Catalunya des que ocupa el càrrec.

Segarra no ha volgut concretar quantes d'aquestes investigacions poden acabar en querella. I sí que ha subratllat que "no és una causa general".

"Analitzarem sempre cas per cas, la fiscalia no té una causa general ni cap opinió generalitzada. Analitzem cas per cas i sempre des del ple respecte al principi de legalitat, no pot ser d'una altra manera."

D'altra banda, la màxima representant del Ministeri Públic no s'ha volgut pronunciar sobre què en pensa, del cessament d'Edmundo Bal, cap del Departament Penal i responsable de dirigir l'acusació del govern en el judici als líders del procés sobiranista a Catalunya,

"Respecte cap a les decisions que són alienes i en què no puc opinar."

Justament aquest dijous, més de 120 catedràtics i professors de Dret de tot l'estat espanyol rebutgen les acusacions de rebel·lió i sedició als líders independentistes.

En un manifest publicat a eldiario.es, diuen que ni el 20 de setembre, davant d'Economia, ni els dies 1 i 3 d'octubre no hi va haver violència, i, per tant, no es poden demanar penes tan elevades. També lamenten que la fiscalia converteixi en delicte de rebel·lió l'exercici de drets fonamentals com els de reunió i de manifestació.

 

ARXIVAT A:
Procés catalàReferèndum 1-O
Anar al contingut