Assange denuncia xantatge des d'Espanya amb imatges seves a l'ambaixada de l'Equador
Julian Assange al balcó de l'ambaixada equatoriana a Londres (Reuters)

La justícia britànica manté en vigor l'ordre de detenció contra Julian Assange

Dimarts vinent, el tribunal acabarà de revisar els arguments d'Assange, a qui l'Equador va concedir la nacionalitat el desembre passat

RedaccióActualitzat

La justícia britànica ha rebutjat la petició de Julian Assange i manté en vigor l'ordre de detenció per al fundador de Wikileaks. L'ordre respon al trencament de les condicions de la llibertat condicional de què gaudia Assange quan es van presentar càrrecs contra ell.

Assange, australià, de 46 anys, es va refugiar el juny del 2012 a l'ambaixada equatoriana a Londres, quan era perseguit per la justícia sueca, que l'acusava de dues violacions. Malgrat l'arxivament del cas, cinc anys després, l'activista ha continuat a l'ambaixada, perquè el Regne Unit ha mantingut fins ara l'ordre de detenció.

El desembre passat, intentant trobar una sortida a la situació, l'Equador li va concedir la nacionalitat, alhora que sol·licitava a Londres, sense èxit, que se li reconegués l'estatut diplomàtic. Quito buscava així alliberar-se dels maldecaps que li representava l'activitat d'Assange a la xarxa. Per exemple, el seu suport al procés català, que provocava tensions amb el govern espanyol. De fet, el govern equatorià va demanar-li que deixés d'opinar sobre Catalunya en piulades com aquesta:

 

 

Ara, tot i que els càrrecs han estat retirats, Assange encara pot ser detingut. L'ordre d'arrest, que continua vigent, es pot recórrer. No està tot dat i beneït, però, ja que dimarts que ve el tribunal acabarà de revisar els seus arguments. Una esperança per a ell i per al govern equatorià, que vol resoldre la situació.

En cas de ser detingut, el fundador de Wikileaks tem ser extradit als Estats Units, que el busca per la publicació massiva de documents classificats.

ARXIVAT A:
Julian Assange
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut