Assange i Varufakis surten en defensa del referèndum

El fundador de Wikileaks diu que treure els tancs al carrer no funcionarà a Catalunya

Actualitzat

Els escorcolls del setmanari "El Vallenc" i la investigació del seu director com a col·laborador necessari dels delictes de desobediència, prevaricació i malversació de fons públics han provocat una nova piulada del fundador de Wikileaks, Julian Assange.

Assange ha retuitat l'article d'elnacional.cat sobre el registre a "El Vallenc", i hi afegeix el comentari: "Indignant, Espanya acusa el director d'un diari català per donar suport al referèndum de la independència catalana l'1 d'octubre."

 


 

En un altre tuit, escrit en català, Assange avisa Espanya que els catalans tenen dret a l'autodeterminació i que les detencions els fan estar més units. Il·lustra el seu tuit amb la imatge icònica de l'activista xinès aturant els tancs a la plaça de Tiananmen. Assange diu que això no funcionarà a Catalunya:

 


Varufakis: "Crec que Madrid està sent molt idiota"

L'exministre d'Economia grec Iannis Varufakis s'ha posicionat sobre el referèndum a Catalunya en una entrevista al Huffington Post. Creu que el govern de Mariano Rajoy té massa viu l'esperit franquista i està creant un drama i agreujant la crisi catalana.

"Crec que Madrid està sent molt idiota. L'esperit de Franco segueix viu. Si el referèndum s'hagués fet l'any passat, haurien guanyat els unionistes i assumpte tancat. Però, com que el PP no pot treure's de sobre el seu passat franquista i les seves tendències autoritàries, està creant un drama i agreujant la crisi catalana."

Varufakis no veu una Catalunya independent fora de la UE i defensa que, "si Catalunya aconsegueix la independència, trobarà una solució convenient, en cinc minuts, per tornar a demanar l'entrada a la Unió Europea i ser readmesa".

L'exministre critica l'estratègia del govern espanyol davant del procés català i diu que hauria de facilitar un canvi a la Constitució perquè, "si una regió vol fer un referèndum, la Constitució es canvia perquè no sigui il·legal poder-lo fer; així és com han de ser les constitucions democràtiques".

ARXIVAT A:
Julian Assange
Anar al contingut