Segons analistes financers, Espanya no seria el següent país en ser rescatat.
Segons analistes financers, Espanya no seria el següent país en ser rescatat.
Barcelona

La Generalitat tanca un crèdit de 400 milions amb el Santander

La Generalitat ha firmat un préstec de 400 milions amb el Banc Santander. El Departament d'Economia ha explicat que és un crèdit a llarg termini, amortitzable a quatre anys. Amb aquest préstec, el govern català fa ús de l'autorització per endeutar-se per més de 1.800 milions d'euros atorgada per Madrid, després que es va presentar el pla de reequilibri econòmic i financer. A aquests diners s'hi afegeixen 400 milions d'euros de deute que el govern català ha col·locat entre diversos inversors institucionals a dos anys, amb un interès del 5,5%.

Actualitzat
El Departament d'Economia ha tancat aquest dilluns aquesta emissió de deute de 400 milions d'euros. El 70% de les adjudicacions s'han fet al mercat espanyol i el 30%, al mercat internacional. Amb aquesta operació, Catalunya torna a col·locar emissions públiques als mercats financers després de l'última operació que es va fer al març de 2010.

Amb aquesta emissió, la Generalitat ha fet ús de l'autorització d'endeutament per més de 1.800 milions d'euros atorgada pel govern espanyol després que la Conselleria d'Economia va presentar el pla de reequilibri econòmic i financer.

Fent ús d'aquesta autorització, la Generalitat ha firmat també un préstec de 400 milions d'euros amb el Banc Santander, amortitzable en quatre anys. Tot i que no s'ha fet públic el tipus d'interès a pagar, fonts del govern afirmen que les condicions del préstec són "raonables" i "satisfactòries".

Aquest és el segon préstec amb una entitat bancària que tanca l'actual govern català, després del que va subscriure fa uns quants dies amb CatalunyaCaixa, per 500 milions d'euros.

Anar al contingut