Celebració a la cuina de l'ABaC després de saber que han entrat al firmament de les tres estrelles Michelin
Celebració a la cuina de l'ABaC després de saber que han entrat al firmament de les tres estrelles Michelin
Tenerife

L'ABaC puja al podi de les tres estrelles Michelin i Disfrutar i Dos Cielos guanyen la segona

El restaurant de Jordi Cruz s'enfila a la màxima categoria de la Guia Michelin 2018, on Enigma, Castell de Peralada i Caelis obtenen la primera estrella

Actualitzat

El selecte club de les tres estrelles Michelin suma un nou membre: el restaurant ABaC. El projecte del xef manresà Jordi Cruz ha obtingut aquest reconeixement de la "Guia Michelin Espanya i Portugal 2018", que ha revelat les estrelles en una gala a Tenerife aquest dimecres a la nit.

 

 

 

A banda de l'ABaC, continuen reconeguts amb tres estrelles El Celler de Can Roca, de Girona; el Sant Pau, de Sant Pol de Mar, i el Lasarte, de Barcelona, que s'hi va sumar el 2017. Fora de Catalunya, també ha accedit a aquesta categoria el restaurant Aponiente, del Puerto de Santa María.

En el cas de les dues estrelles, s'han incorporat a la categoria el barceloní Disfrutar, dels "bullinians" Mateu Casañas, Oriol Castro i Eduard Xatruch, que ja era un dels favorits a les travesses, i també Dos Cielos, que els bessons Sergio i Javier Torres gestionen a l'Hotel Meliá Barcelona Sky.  

 

 

 

A banda, continuen lluint aquesta distinció els restaurants Les Cols, d'Olot, el dos projectes de Paco Pérez -Enoteca de Barcelona i Miramar de Llançà-, i Moments, de Barcelona.

La resta de restaurants catalans amb estrella mantenen la categoria. I alguns s'estrenen en aquest reconeixement. És el cas del restaurant Enigma, de Barcelona, i de Castell de Peralada, a l'Alt Empordà, que obtenen una estrella. El barceloní Caelis també aconsegueix una estrella després que el xef Romain Fornell ha traslladat el projecte des de l'Hotel Palace, on ja va ser distingit l'any passat, fins a Ohla.

La Guia Michelin ja havia avançat que el 2018 seria un any "excepcional" al conjunt de l'estat en el repartiment de les estrelles. La gala de presentació dels premis s'ha fet a l'Hotel Ritz - Carlton d'Abama, a Tenerife, amb la presència de 500 convidats.

En el següent mapa interactiu recollim el repartiment d'estrelles Michelin a Catalunya a la guia del 2018, amb quatre establiments en la màxima categoria i més de 50 amb estrella. 

 

 

Els restaurants amb estrella també es poden consultar en aquesta llista: 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut