Catalunya Ràdio i TV3 ofereixen una programació especial pels sis mesos de l'atemptat de Barcelona i Cambrils
Barcelona

JxCat, ERC i la CUP impulsen una comissió per investigar els atemptats del 17A

La comissió tindrà com un dels objectius clarificar la "polèmica" entorn a l'actuació dels cossos de seguretat i d'intel·ligència

RedaccióActualitzat

Junts per Catalunya, Esquerra Republicana i la CUP han entrat al Parlament una petició de creació d'una comissió d'investigació sobre els atemptats de l'agost a Barcelona i Cambrils.

 

Les tres forces han acordat una proposta de resolució, per sotmetre a votació en el ple del Parlament, que proposa crear aquesta comissió d'investigació sobre els atemptats jihadistes del 17 i 18 d'agost a Barcelona i Cambrils (Baix Camp), amb un balanç total de 17 víctimes mortes i vuit terroristes morts.

La proposta dels tres partits recorda que hi va haver diverses detencions relacionades amb un dels presumptes autors dels atemptats, l'imam de Ripoll. Unes detencions que es van fer primer a Ripoll i Alcanar, i després, al febrer, a França.

Noticia relacionada: La vida de l'imam de Ripoll, a partir de testimonis que el van conèixer

Uns fets, segons els tres partits, que han estat envoltats de polèmica sobre la mateixa autoria, les diferents línies d'investigació i la participació dels cossos de seguretat i d'intel·ligència, amb versions contraposades.

Per aquest motiu, Junts per Catalunya, ERC i la CUP demanen la creació d'una comissió per aclarir l'autoria i la responsabilitat de les accions terroristes.

 

 

ARXIVAT A:
Atemptats Barcelona CambrilsTerrorisme
Anar al contingut