Pablo Iglesias, aquest dimarts, responent als periodistes al Senat (EFE)
Pablo Iglesias, aquest dimarts, responent als periodistes al Senat (EFE)
Madrid

Iglesias: "El govern espanyol vol forçar el 155 per fer molt de mal"

El líder de Podem afirma que, amb aquesta decisió, l'executiu de Rajoy "destruirà" l'autogovern de Catalunya i també "pot fer molt de mal a la democràcia espanyola"

RedaccióActualitzat

Pablo Iglesias ha carregat aquest dimarts contra el govern de Rajoy per considerar que té "una voluntat clara" de continuar endavant amb l'aplicació de l'article 155 de la Constitució, encara que Carles Puigdemont decidís convocar eleccions anticipades. Abans de reunir-se amb el seu grup parlamentari al Senat, el líder de Podem ha fet aquesta reflexió als periodistes:

 

"Sembla que la voluntat del govern espanyol és clara de forçar un article de la Constitució per fer molt de mal no només a l'autogovern de Catalunya. També pot fer molt de mal a la democràcia espanyola."


Iglesias creu que unes eleccions anticipades tampoc solucionaran res, les convoqui qui les convoqui. "Si Puigdemont convoca eleccions, hi participarem, però no busquem excuses per no parlar del que és important." Assegura que l'única "solució política assenyada i democràtica" és "fer un referèndum pactat", davant d'una possible declaració unilateral d'independència o l'aplicació del 155. "Nosaltres seguirem defensant que Catalunya segueixi dins d'Espanya a través d'una solució democràtica, que és un referèndum amb garanties", ha subratllat el màxim responsable de Podem.

ARXIVAT A:
Article 155Procés català
Anar al contingut