Barcelona

ICV-EUiA proposa un pla estatal per garantir el dret a l'emancipació dels joves

Un pla estatal per a l'emancipació dels joves. Aquesta és la proposta que ha llançat el candidat d'ICV-EUiA al Congrés, Joan Herrera, en una trobada a Barcelona amb uns dos-cents joves d'Esquerra Verda. Herrera ha apostat per reduir l'edat en què els espanyols marxen de casa dels 32 anys actuals als 23, que és la mitjana de la Unió Europea. El dret a l'emancipació, ha assegurat, serà una de les condicions "fonamentals" d'ICV-EUiA per pactar amb José Luis Rodríguez Zapatero.

Actualitzat

El pla que propugna ICV-EUiA passa per garantir el dret a un habitatge digne, prioritzant el mercat de lloguer i les ajudes als sectors més desfavorits. En aquest sentit, caldria -segons Herrera- establir un sou mínim de mil euros, així com un augment de la quota empresarial a la Seguretat Social per a la contractació temporal i un increment de la indemnització a pagar per la finalització d'un contracte eventual, amb l'objectiu de fomentar la feina estable.

Herrera ha aprofitat la trobada amb els joves per demanar el vot dels "inframileuristes", d'aquells que cobren menys de mil euros al mes. "Si cobres mil euros o menys i estàs pagant una hipoteca milionària, no anar a votar et sortirà car. Anar a votar és una responsabilitat ètica per canviar la realitat", ha advertit el candidat ecosocialista.

Per últim, Herrera s'ha compromès a portar al Congrés "la veu de la gent jove, els estudiants i treballadors", de la gent a la qual "no li va el discurs conformista del PSOE ni el catastrofista del PP". "La generació actual és la més preocupada per l'ecologia, la pau i la solidaritat. Aquests també són els nostres valors, els que hem defensat i defensarem al Congrés aquests quatre anys", ha destacat Herrera.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut