Gaza

Hamas suspèn el diàleg per alliberar el soldat Shalit i els captors amenacen de matar-lo si Israel no atura l'ofensiva a Gaza

S'esvaeixen les esperances al Pròxim Orient. Ni Israel atura l'ofensiva sobre la franja de Gaza ni Hamas està disposada a mantenir les negociacions mentre segueixen morint palestins. Un portaveu del moviment islàmic ha explicat que el grup ha decidit aturar les negociacions per a l'alliberament del soldat israelià Guilad Shalit a causa de les agressions israelianes contra Gaza. Mentre, les tres milícies palestines que retenen el soldat han amenaçat de matar-lo si Israel no cessa la seva ofensiva militar de forma immediata. El primer ministre israelià, Ehud Olmert, ja ha insistit que l'ofensiva continua i que no s'acabarà fins que els palestins deixin de llançar coets des de Gaza contra Israel.

Actualitzat
El braç armat del moviment islàmic Hamas, el seu aliat Comitès Populars de Resistència i una milícia fins ara desconeguda, anomenada Exèrcit Islàmic, han amenaçat Israel de matar el soldat Guilad Shalit, en poder seu des que el van capturar el 25 de juny passat. La condició per mantenir-lo amb vida és que Israel cessi l'ofensiva militar que aquest país ha llançat des de fa cinc dies i que ja ha deixat més de 40 morts i 150 ferits.

L'exèrcit israelià no en fa cas i ja ha estret el cèrcol sobre Beit Hanun, la localitat de Gaza d'on surten la majoria dels coets contra el seu territori i que ara es troba pràcticament aïllada de la resta de la Franja i sota toc de queda. Des que fa quatre dies l'exèrcit israelià va tancar els accessos a la població, el que té lloc a Beit Hanun només es pot seguir des de la distància, des de les teulades dels edificis més alts de la veïna Beit Lahia, o des de l'hospital Kamal Uduan, on són evacuats els ferits més greus.

Almenys una vintena d'ambulàncies arriben cada dia des de Beit Hanun amb el permís especial de les autoritats militars israelianes, que només deixen sortir aquest tipus de combois. De fet des que va començar l'operació, a l'hospital Kamal Uduan s'han portat a terme vuit operacions a vida o a mort i hi ha hagut moments en els quals han arribat deu persones alhora en ambulàncies. Els metges del centre estan en contacte permanent amb els seus col·legues de Beit Hanun i per ells saben que l'hospital de la localitat opera sota condicions molt difícils, principalment a causa dels errors en el subministrament d'aigua per la destrucció durant l'operació militar de les bombes d'extracció. Tot i això l'exèrcit israelià afirma que el subministrament d'aigua a la ciutat assetjada, i particularment a l'hospital, està garantit amb camions cisterna.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut